VIDB besteedt doorgaans aandacht aan clubs tot aan de Derde Klasse. Voor de zaterdagtak van VVSB maken we graag een uitzondering. De Noordwijkerhouters doen dit seizoen in 4A volop mee om het kampioenschap en spelen zaterdag de topper tegen Lugdunum. ,,Ik merk dat we het niveau van de Vierde Klasse ontstegen zijn.”

In het seizoen waarin de zondagtak van VVSB, het vlaggenschip op de Boekhorst, nadrukkelijk een gooi naar de titel in de Topklasse lijkt te gaan doen, onderscheidt ook het eerste zaterdagteam zich in positieve zin. ,,Voor het eerst doen we dit seizoen echt mee om plek 1”, vertelt aanvoerder Timo van der Raadt (links op de onderste foto). ,,Andere jaren eindigden we ook altijd in de top drie of top vier, maar op redelijke afstand van de bovenste plaats.”

De goede prestaties laten zich gemakkelijk verklaren. De zaterdag 1 bestaat uit een groep vrienden die aardig kan voetballen en zowel binnen als buiten het veld een klik heeft. ,,We zijn een echt vriendenteam, waarin drie verschillende vriendengroepen verenigd zijn”, vertelt Van der Raadt. ,,Het teambelang staat altijd voorop. Het is belangrijk dat iedereen minuten maakt en als er een nieuwe speler komt, moet ook iedereen het er mee eens zijn.”

De ‘ballotagecommissie’ stemde afgelopen zomer in met de komst van Daan Oostdam. De laatste man (rechts op de foto) besloot na jaren van trouwe dienst in het tweede met zijn vrienden te gaan voetballen. ,,De tegenstand valt me af en toe een beetje tegen. Tegen de helft van de ploegen weten we op voorhand al dat we (ruim) gaan winnen”, bekent Oostdam eerlijk. ,,Aan de andere kant vergoedt de gezelligheid veel. Dit is een heel hechte groep. Op zaterdagavond gaan we vaak met z’n allen nog een pizza’tje eten en gaat meer dan de helft ook nog mee op stap. Ik heb geen spijt dat ik de stap niet eerder heb gemaakt, maar ik mis het niet om zondagochtend om half 11 bij Nieuwenhoorn te moeten spelen.”

Grootste winst

Van der Raadt: ,,De kwaliteit van het team is de laatste jaren toegenomen. Niet alleen door de nieuwe spelers, ook de jongens die er al bijzaten, zijn gegroeid. Strijd werd er altijd al geleverd, dat is VVSB eigen, maar bij vlagen voetballen we ook goed. De grootste winst vind ik dat we blijven gaan, waar we in het verleden nog wel eens wegzakten. Het doelsaldo van 61 voor acht tegen zegt genoeg.” FullSizeRender

De strijd om de titel lijkt tussen drie teams te gaan. VVSB leidt de dans met 36 punten. Hazerswoudse Boys volgt op een punt en Lugdunum op vier. Beide hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. ,,Wij zien Lugdunum als ons grootste concurrent”, vertelt Oostdam (rechts op de foto). ,,Hazerswoudse Boys wint steeds net aan. Het is een hardwerkende ploeg, met twee snelle spelers voorin. Ik schat ons hoger in.”

Voor dorpsclubs als Hazerswoudse Boys is het wel eens slikken als ze op de Boekhorst op bezoek komen en merken dat ze tweede viool spelen. Van der Raadt. ,Wij worden binnen VVSB als recreanten gezien en regelen onze eigen dingetjes. Zo hebben we zelf twee sponsoren geregeld, die ons prima helpen”, vertelt de middenvelder. ,,Het is voor ons leuk om bij clubs als Hazerswoudse Boys te spelen, omdat het hun vlaggenschip is. Die belangstelling is leuk. Regelmatig maken we ook mee dat er een pupil van de week is. Wij spelen thuis altijd op veld vier. Tegenstanders klagen daar wel eens over, of als ze op het trainingsveld moeten warmlopen.”

Voorzitter Broekhof

De prestaties van de zaterdag 1 blijven binnen VVSB niet onopgemerkt. Oostdam maakte er zondag rond de topper tegen FC Lienden, waarin de zondag 1 een mislukte coup op de koppositie in de Topklasse pleegde, een dolletje over met voorzitter Arjan Broekhof. ,,Arjan vertelde elke week onze uitslagen te volgen en dat hij hoopt dat we kampioen worden. Ik antwoordde dat het een goede zaak is dat er toch nog een eerste team van VVSB bovenaan staat. Toen stond hij wel een beetje raar te kijken.”

Zaterdag wacht dus het treffen met Lugdunum. Een beladen duel volgens Oostdam. ,,Ik vond Lugdunum in de heenwedstrijd een ronduit onsportieve ploeg. Ze hebben een goed team, maar hun gedrag sloeg nergens op. Gaven ballen niet terug en hun trainer duwde zomaar een speler van ons. Lugdunum moet winnen. Wij mogen eigenlijk ook niet verliezen. Anders hebben we twee ploegen boven ons staan. Dan wordt kampioen worden een lastig verhaal.”

Van der Raadt: ,,We willen echt graag naar de Derde Klasse. We merken dat we het niveau van deze competitie ontstegen zijn. Eventueel krijgen we een herkansing via de nacompetitie, maar het liefst promoveren we rechtstreeks. Een kampioenschap zou fantastisch zijn, ook voor onze leider Jos Taskin en Pim Brouwer, die er enorm veel tijd insteken.”

POPULAIRE BERICHTEN