,,Dit had de groep even nodig. Ik ben hier heel blij mee”, glimlachte Laurens van der Voort, coach van FC Lisse, na de 1-0 overwinning op Den Hoorn. Op dit moment telt het resultaat even in Lisse. De vorige twee wedstrijden tegen laagvliegers BMT en ROAC gingen verloren. Maar tegen hekkensluiter Den Hoorn wist de ploeg van Van der Voort zich weer op te richten. Er werd verdiend gewonnen van de Westlanders.

Als het vizier bij de Lissenaren scherper had gestaan, dan had het op Ter Specke zomaar 3-0 of 4-0 kunnen worden, maar op één of andere manier wilde de bal er niet in. De kreet: “die had mijn schoonmoeder nog gemaakt”, was dan ook regelmatig te horen op de tribune. Omdat Lisse slagvaardigheid miste, was Van der Voort nog niet zo zeker van zijn zaak in de tweede helft.

,,Dan sta je toch weer met trillende handjes langs de lijn”, zei de coach. ,,We maakten die tweede goal maar niet. Dus de opluchting was groot na het fluitsignaal, want het staat zo belachelijk dicht bij elkaar in deze competitie. Volgende week zijn we vrij, dus we gaan even twee weken genieten van de overwinning, voordat we Foreholte krijgen.”

Sterke tweede helft

Het was niet alleen het resultaat waar de trainer van kon genieten. Hij had een hardwerkende ploeg gezien, die alleen te veel kansen onbenut liet, waaronder een gemiste strafschop van Patrick Schaap. ,,We konden in de eerste helft uit een penalty 1-0 maken. Dat gebeurt dan niet en dan zie je de koppen alweer naar beneden gaan. Aan de lichaamstaal zag ik dat de jongens zoiets dachten van: ‘zit het dan weer tegen?’. Het doet me goed dat we dan toch keihard bleven werken. Met name de tweede helft was goed van onze kant.”

Van der Voort refereerde er al naar: in de Tweede Klasse zitten de ploegen bizar dicht bij elkaar. Na twee verliespotten van Lisse tegen ROAC en BMT was het verschil voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Den Hoorn, maar een schamele zes puntjes. De einduitslag smaakte dan ook zoet. ,,Een belangrijke overwinning”, benadrukte Van der Voort nog maar een keer.

,,Ook het tweede zit in de hoek waar de klappen vallen, maar zij wonnen met 1-0 in de slotminuut. Dit is een goede zondag zo en prettig voor het zelfvertrouwen van de jongens met angstgegner Foreholte in het verschiet. Zij draaien natuurlijk goed. Maar als we vandaag hadden verloren was het nog een lang seizoen geweest en dat is niet nodig. Onze selectie heeft voldoende kwaliteit om ons gewoon te handhaven in de Tweede Klasse.”

FC Lisse (zo) – Den Hoorn 1-0 (0-0). 50. Kuipers 1-0 (penalty)

FC Lisse: Hogervorst, Vermeulen, Verweij, Ten Have, B. Prins (85. J. Prins), Keizer, Van Beelen, Van Der Veek (80. Tibboel), Schaap, Van Dijk, Kuipers (74. Boot)

Tekst: Frank Venema

Foto: Marcel van den Bos

POPULAIRE BERICHTEN