De verlenging van Quick Boys-trainer Jan Zoutman was donderdag de zoveelste in het rijtje van trainers die besloten om nog een seizoen langer in de Bollenstreek te blijven werken. Wat voor Zoutman geldt, was ook de reden voor veel andere oefenmeesters om langer te blijven. Het gaat goed met de clubs waarbij ze werken en dat is ook bij Zoutman het geval. De Katwijkse club lijkt het ritme gevonden te hebben en de tweede plaats in de Hoofdklasse moet na de winterstop de opmaat worden tot iets moois.

,,Als twee partijen genoeg perspectief zien om door te gaan, wordt de keuze een stuk makkelijker. En dat was zo”, stelt Zoutman. Wel sprak de trainer een aantal wensen uit. ,,Je moet altijd willen verbeteren en ik denk dat we nog stapjes kunnen zetten in een aantal randvoorwaarden. Dan heb ik het over voeding, het testen van spelers, dat soort dingen. Daar hebben we het over gehad en dat zal niet gaan in reuze stappen, maar beetje bij beetje.”

Het aanblijven van technisch manager Gert Aandewiel was voor Zoutman een welkome, bijkomstige reden om ook bij te tekenen. ,,We kennen elkaar al een aantal jaar en Gert kent de club van haver tot gort. Het is fijn werken. Dat is belangrijk voor de continuïteit. Hij kent het reilen en zeilen bij Quick Boys.”

Wens
De Mijdrechter sprak bij het bestuur nog een wens uit. ,,Ik heb ook aangegeven of we eventueel kunnen doorselecteren en of de club dat ook wil.” Zoutman erkent verder weinig te klagen te hebben. ,,Qua accommodatie valt er weinig meer te wensen en ook sportief gaan we de goede kant op.”

Met een tweede plek in de Hoofdklasse, met een puntje achterstand op Noordwijk, is de club op weg naar de zo felbegeerde Topklasse. ,,Het proces loopt goed. In het begin waren we even aan het zoeken. Qua formatie en ook qua balans in de speelwijze. Dat staat nu goed. Het was ook geen verrassing, maar je wilt het liefste dat dat zo snel mogelijk gaat natuurlijk.”

Ondergrens
Helemaal tevreden is Zoutman nog niet. ,,Ik vind dat we steeds ietsje beter gaan spelen en ook constanter worden. Ik vind wel dat we effectiever moeten worden voorin. Dat speelt een stuk makkelijk. Achterin staat het goed. En in fases, als we niet goed spelen, moeten we een bepaald basisniveau halen. Nu maken we daarin nog te veel fouten. De ondergrens moet omhoog.”

Quick Boys was de afgelopen seizoenen een ware duiventil qua spelerswisselingen. Nu is het nog akelig stil op dat gebied. Komt daar verandering in? ,,De eerste gesprekken zijn wel gevoerd. Maar dat is meer Gert zijn “pakkie” aan. Er zullen spelers weggaan. Dat is ook de realiteit en gezond. Geen speler wil niet aan spelen toekomen. Je wilt als voetballer spelen. Dus daar zijn we wel op voorbereid.”

,,Wel gaan we eerst kijken wat we intern hebben. Daarna gaan we pas naar buiten kijken. Mochten we zwakke plekken hebben, proberen we daar wel iets aan te doen. De scouting heeft zijn werk gedaan en uiteraard heb ik ook wel spelers in mijn hoofd. Maar dit is voor de muziek uitlopen. Er is nog weinig bekend, dus ik kan er niet veel zinnigs over zeggen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)