Bij Quick Boys is men druk doende om de selectie voor volgend seizoen op peil te krijgen. Vooral in de aanvalslinie zijn nog een aantal posities vacant. De namen van twee oud-aanvallers van de Katwijkers worden genoemd, maar door één kan volgens trainer Jan Zoutman direct een streep. 

Op een terugkeer van Dirk Kuyt op Nieuw Zuid hoeft niet te worden gerekend. Het clubicoon kondigde woensdag, drie dagen na zijn glansrol in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo, zijn afscheid als profvoetballer aan. Het was – wellicht tegen beter weten in – voor Quick Boys-fans reden om te dromen van een terugkeer. Kuyt zei in het verleden graag nog een keer de derby tegen Katwijk te willen spelen, maar dat lijkt er niet van te komen.

,,Natuurlijk zou je dat graag willen, maar op dit moment is dat volgens mij geen reële optie. Als Dirk dat al zou willen, had hij dat ongetwijfeld al besproken met mensen binnen de club. Die signalen hebben mij in ieder geval totaal niet bereikt. Ik reken er voor 0 procent op”, stelt Zoutman in een interview op de clubsite.

Telefoontje en Teijsse
Tegen het Algemeen Dagblad ontkracht Kuyt zelf ook een terugkeer. Hij kreeg al een telefoontje van de Katwijkse beleidsbepalers. ,,Of ik me op 11 juli bij de eerste training van Quick Boys kon melden”, lacht Kuyt. Een ontkennend antwoord volgde. ,,Ik moet na een carrière van twintig jaar echt tot rust komen.’

Wat dat betreft heeft Zoutman meer hoop op een terugkeer van een spits die veel recentelijker nog op Nieuw Zuid actief was. ,,Yordi Teijsse zou wel een optie kunnen zijn. De club heeft contact met hem en ook met Dundee FC (zijn Schotse werkgever, red.) en zijn zaakwaarnemer. Ik weet niet precies hoe die gesprekken ervoor staan, maar ik denk wel dat serieus onderzocht wordt of zijn komst haalbaar is. Op dit moment is er zeker nog geen groen licht, maar ik acht de kans dat hij terugkeert niet ondenkbeeldig.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen