Het voetbalweekend geeft altijd stof tot napraten. Iedere maandag blikken we met voetbalcommentator Willem van Zuilen, de stem van de Bollenstreek, terug op de belangrijkste ontwikkelingen.

Hallo Willem. Tandartsbezoekje gehad hoorde ik?
,,Ja, hij had nog een gaatje.”

We zijn lekker begonnen! Hoe was je zaterdag om te beginnen?
,,Ik was bij Katwijk – AFC en heb een spannende en verrassende wedstrijd gezien. Het Katwijk wat ik zaterdag zag, was niet het Katwijk dat ik een week eerder in Lienden zag voetballen.”

Waar lag dat aan?
,,Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik vind in ieder geval dat AFC veel te laag staat op de ranglijst. Ik snap daar niet veel van. Ze hebben namelijk best een aardig team. Maar waarom het niet goed was van Katwijk? Dat is aan de trainers om te oordelen. Maar zelfs Jack van den Berg had er moeite mee om het niveauverschil met een week geleden te duidden.”

,,Katwijk kreeg al snel een strafschop tegen. Dat hielp de ploeg natuurlijk niet. Aan de strijd en inzet lag het in ieder geval niet. Zeker niet in de tweede helft. Bij die 2-2 van Frank Tervoert zag je dat hij nog alles gaf wat hij in zich had om als eerste die bal in te kunnen glijden. Achteraf moet je als Katwijk ook nog gewoon blij zijn met de 2-2.”

Heb je hem na afloop nog gesproken?
,,Ja, ik had Raily Ignacio voor m’n microfoon, als oud-Rijnsburgse Boys-speler. Dat is overigens een absolute aanwinst voor AFC. Hij scoorde niet op De Krom, maar sleurde weer als vanouds. En ik sprak Tervoert inderdaad. Hij twijfelt of hij gaat bijtekenen. Katwijk wil hem graag behouden.”

Wat zou jij doen als je hem was?
,,Ik heb geen ervaring als topvoetballer. Dan is het jezelf moeilijk verplaatsen. Maar hij heeft natuurlijk Marciano Mengerink voor zich. Dat is de reden waarom hij twijfelt. Dit zijn ook moeilijke dingen voor een trainer. Houdt je spelers maar tevreden, vooral zulke jongens. Maar Mengerink wordt zelf ook juist beter door de concurrentie van Tervoert.”

Volgende week staat Rijnsburgse Boys – Katwijk op het programma. Hoorde je daar al mensen over?
,,Nee, helemaal niet. Die derby speelt in Rijnsburg meer dan in Katwijk hoor. Een derbywinst zou het seizoen nog een klein beetje goed maken. De Rijnsburgers hebben Donny van Oijen afgelopen zaterdag nog mee laten doen met het tweede tegen Katwijk 2. Ze wilden even kijken hoe ver Donny al in z’n herstel was. De druk zal in Katwijk wel groter zijn zaterdag. Rijnsburgse Boys mag winnen, Katwijk moet winnen.”

Hoe fijn was de driepunter van Rijnsburgse Boys in Amsterdam-Noord?
,,Die hadden ze even nodig. Hoewel ze niks meer te winnen hebben dit seizoen wil je altijd zo hoog mogelijk eindigen. Die 0-3 neem je mee naar de derby van zaterdag.”

Denk je dat de positie van Pieter Mulders tijdens de slechte reeks ooit nog in gevaar is geweest?
,,Dat weiger ik te geloven. De spelers zullen hem nooit hebben laten zakken. Het was misschien een ander verhaal geweest als de Rijnsburgers echt laag hadden gestaan.”

 

Lisse verloor in GVVV de derde wedstrijd achter elkaar. Moeten we ons een klein beetje zorgen maken?
,,Nee, Lisse gaat nog voldoende punten pakken. Daar heb ik alle vertrouwen in. Maar kijk ook even wat voor tegenstanders ze hebben gehad de laatste drie wedstrijden: VVSB, Katwijk en GVVV. En dan hadden ze tegen VVSB en Katwijk nog voldoende kansen om de wedstrijd zelf te beslissen.”

,,Van GVVV-uit verliezen is geen schande. Rijnsburgse Boys heeft daar verloren, Katwijk heeft daar verloren. Komende zaterdag tegen De Dijk, dat zijn juist de potjes waar je punten moet pakken. Zaterdag niet verliezen van De Dijk is een goed resultaat.”

Rondje Tweede Divisie even afmaken met VVSB?
,,Die heb ik nog even ingesproken voor Omroep West. Dus ik heb de goaltjes nog wel even langs zien komen. Nu viel het wel de goede kant op voor Hansie Kraaij hè? VVSB heeft wel aan klantenbinding gedaan. Dat is leuk om te zien. Met het verlies van vorige week en dit gelijkspel erbij is er echt absoluut nog niks aan de hand in Noordwijkerhout. Ze hebben een prima tweede seizoenshelft.”

Kreeg jij mee wat er in Utrecht gebeurde bij Magreb ’90 – Quick Boys?
,,Die wedstrijd werd even gestaakt. Ik las op jullie site de quote van Jesse van Nieuwkerk: ‘Inpakken en wegwezen’. Zo is het ook daar bij Magreb. Hup, punten de tas in en hop naar de bus. Quick Boys zit in de Derde Divisie nog in de wachtkamer achter Spakenburg en Jong Almere City FC. Ook Scheveningen zit nog op het vinkentouw.”

Is Noordwijk de nieuwe kampioen in de Hoofdklasse?
,,Zo lijkt het wel. Ik moet het bij Noordwijk alleen maar hebben van horen zeggen en het lezen van verslagen. Ik kan zelf niet op meerdere plekken tegelijk zijn natuurlijk. Maar Noordwijk wint vaak zo makkelijk en beslissen het al in de eerste helft.”

,,Zondag sprak ik Pieter Vink en Andries Wendt nog eventjes. Ze wilden het nog niet hardop zeggen, maar ook aan hun merkte ik dat er nog hele gekke dingen moeten gebeuren daar, wil Noordwijk geen kampioen worden.”

Eindelijk…
,,Ja, ik proef wel bij Noordwijkers dat ze het liefst zo snel mogelijk die Hoofdklasse uit willen. Het liefst zelfs zo snel mogelijk terug naar de top van de amateurs. Maar goed, dat geldt voor Quick Boys natuurlijk ook. Dat zou toch een Tweede Divisie zijn zeg…”

Hé, ik kwam je zondag nog tegen bij SJC. Dat was wel even geleden.
,,Ja, ik had zondag vrij en had met Huug Ouwehand afgesproken weer een wedstrijdje te pakken. We twijfelden tussen SJC en ASC – Warmunda. Maar Huug wilde toch graag ff naar SJC. Ik heb de hele wedstrijd weer een keer kunnen zien.”

Genoten van de 3-4?
,,Ja. De eerste helft vond ik Hollandia voetballend beter dan SJC. Maar de tweede helft heeft SJC het prima gedaan. Met hard werken en leuke combinaties kwamen ze terecht op voorsprong. Dat dan de 3-3 valt, dat kan gebeuren. Maar dan moet je op z’n minst het gelijkspel over de streep trekken. Dat de 3-4 dan nog valt, dat kan eigenlijk niet. Door een oud-Noordwijk-speler ook nog.”

,,Doodzonde voor SJC. Ze hadden de competitie ongeveer kunnen beslissen met een overwinning. Toch moet je SJC een compliment geven voor de veerkracht en beleving in de tweede helft. Het werd alleen een lullige middag voor de keeper van SJC. Vooral bij de openingstreffer had hij de bal gewoon naar het andere veld moeten schieten, maar wil hij het voetballend oplossen. Ik heb Kevin Schelvis in vorige seizoenen ook vaak punten zien pakken voor SJC, maar ik vroeg me echt af wat hij daar deed.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Buitenspeler verlaat vv Katwijk na twee seizoenen’POPULAIRE BERICHTEN