De clubs in de Duin- en Bollenstreek nemen na het aankomend weekend een besluit over een eventueel wel of niet doorgaan van de RegioCup. Dinsdagavond werd er een verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Die hebben ook gevolgen voor het buitensporten en het spelen van wedstrijden, waaronder de RegioCup.

In het nieuwe stappenplan van het kabinet mogen voetballers vanaf 27 jaar en ouder vanaf 11 mei weer gaan trainen. Competities mogen eigenlijk vanaf 7 juli pas beginnen. De KNVB heeft wel aangevraagd of oefenwedstrijden mogen worden gespeeld. De deelnemers van de RegioCup wachten die berichtgeving af en willen na het weekend er een klap op geven.

De eerste startdatum voor de RegioCup was 17 april. Die datum werd uitgesteld naar 15 mei. Maar ook dat lijkt nu te vroeg. De clubs willen bij een afgelasting van het onderlinge toernooi kijken naar alternatieven zoals enkele onderlinge oefenwedstrijden. Aan de RegioCup doen acht clubs mee in de Duin- en Bollenstreek; Katwijk, Quick Boys, Noordwijk, Ter Leede, FC Lisse, VVSB, FC Rijnvogels en SJC.

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook: Adouch zet handtekening onder nieuw contract bij FC Lisse


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN