Met een flinke glimlach op zijn gezicht werd Jeroen Spruijt zaterdag na GVVV – Rijnsburgse Boys vereeuwigd door huisfotograaf Hans Heemskerk. Zijn gelaatsuitdrukking sprak het verhaal van de wedstrijd. De middenvelder had met twee goals en een schitterende assist een absolute hoofdrol in de 0-3 overwinning van de Rijnsburgers op GVVV in de eerste wedstrijd in de Jack’s League.

,,Je kan slechter beginnen”, lachte de zeventien van ‘de Uien’ om zijn huzarenstukje in Veenendaal. De verdiende en overtuigende overwinning in de provincie Utrecht zette de favorietenrol van de ploeg van Henk Wisman voor dit seizoen nog wat extra kracht bij. De Rijnsburgers draaiden een bijna foutloze voorbereiding, scoorden daarin veel en werden direct door ‘kenners’ ingeschat als titelkandidaat.

Hoe anders is dat in Veenendaal, waar er iets meer chagrijn rondom de selectie hangt. ,,Deze nederlaag past in de lijn van de voorbereiding”, zo verkondigde GVVV-trainer Jochem Twisker bij RTV Utrecht. En dus is de vraag: ‘was Rijnsburgse Boys nou zo goed, of GVVV nou zo slecht?’, niet eens zo’n vreemde om te stellen.

,,Ik denk dat het een combinatie is geweest van beide”, stelde Spruijt na afloop. ,,In het eerste half uur waren beide ploegen elkaar wat aan het aftasten. Toen de 0-1 en 0-2 van ons waren gevallen, zijn we bijna niet meer in gevaar gekomen.” Rijnsburgse Boys had het verschil al gemaakt en GVVV kon amper nog een vuist maken. ,,Elke goal valt op een goed moment, maar die 0-2 vlak voor rust van ons, was voor GVVV denk ik wel even een klap.”

,,Ik heb ook weleens wedstrijden bij Rijnsburgse Boys meegemaakt dat het van een 3-0 stand nog 3-3 werd.”

In de tweede helft bouwden de Rijnsburgers de voorsprong uit na een aanval over meerdere schijven. Ook daarin speelde Spruijt, die veelvuldig tussen de linies opdook, een belangrijke rol. Met een hakje gaf hij de bal een laatste zetje, waarna Furhgill Zeldenrust met een schot in de korte hoek de eindstand op het scorebord zette.

De 0-3 in Veenendaal bewees maar weer het scorende vermogen van de geel-zwarten. Maar vooral het houden van de nul tegen GVVV zal op Sportpark Middelmors met gejuich worden begroet. In de afgelopen seizoenen lag het pijnpunt bij ‘de Uien’ namelijk vooral achterin. Daar leek in de eerste wedstrijd van de Jack’s League een stap de goede kant op zijn gemaakt. ,,We hebben bijna niks weggeven. Dat is positief”, zag Spruijt. ,,Ik heb ook weleens wedstrijden bij Rijnsburgse Boys meegemaakt dat het van een 3-0 stand nog 3-3 werd.”

Maar waar zit ‘m nou juist het verschil in? In de basisopstelling zaten weinig verrassingen. Sterker nog, één van de nieuwe ‘sterren’ achterin, Sanny Monteiro, was er tegen GVVV nog niet eens bij. Zo speelden de Rijnsburgers dus achterin met bekende namen als Masies Artien, Dennis van der Plas, Bert Koomen en Rob Zandbergen.

,,In de Jack’s League kunnen vijf, zes, zeven ploegen om de titel spelen. Daar horen wij ook tussen.”

,,Het is juist fijn dat we weinig overschrijvingen hebben gehad. We hebben twee jongens van IJsselmeervogels (Monteiro en Robert Olijfveld, red.) en de keeper van Ter Leede (Michael Bekkers, red.) erbij gekregen. Het is prettig om als groep lang bij elkaar te zijn. Als er tien nieuwe mensen binnenkomen, moet je ook opnieuw automatismen erin weten te slijpen. Nu zijn er amper wijzigingen geweest.”

Titelkandidaat
Ook mede daarom is de positieve vibe die er om Rijnsburgse Boys hangt wel te verklaren. De resultaten zijn de afgelopen weken goed geweest, de uitglijder in de voorbereiding tegen FC Lisse daargelaten, en de gezichten zijn nog herkenbaar. Van een zogenaamde rol als titelkandidaat wil Spruijt nog niks weten, al snapt hij buitenwacht wel. ,,In de Jack’s League kunnen vijf, zes, zeven ploegen om de titel spelen. Daar horen wij ook tussen. Verder bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd.”

,,Natuurlijk heb ik zaterdagmiddag wel bij de uitslagen even gekeken wie er goed voor de dag kwamen en wie er tegenvielen. Zondagochtend ben ik daarna voor de tv gaan zitten voor de samenvattingen. Het is gewoon lekker dat het weer ergens om gaat en dat het geen oefenduels meer zijn. Dat is voor het eerst in tien maanden weer het geval.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: Quick Boys versterkt zich met Maatsen


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN