vvsb draait warm, pijnlijke nederlagen sjc en Hillegom

VVSB en SJC hebben zondag in blessuretijd hun uitwedstrijden gewonnen. De Noordwijkerhouters pakten in extremis een 3-4-zege tegen Dongen, terwijl SJC op de valreep RKAVV klopte: 0-1.

In de titelstrijd van de Derde Divisie is het erg spannend tussen ADO ’20 en VVSB, waarbij beide ploegen de laatste tijd het nodige morsten. In die wetenschap wist de ploeg van Wilfred van Leeuwen dat het zich geen (nieuwe) misstap kon permitteren en dat lukte op bezoek bij de hekkensluiter maar ternauwernood.

Lange tijd weinig aan de hand
Aanvankelijk leek er weinig aan de hand voor VVSB, dat via een eigen doelpunt al snel aan de leiding kwam. Dongen plaatste na een halfuur spelen een antwoord (1-1), maar op slag van rust zorgde Ian van Otterlo voor een hernieuwde Noordwijkerhoutse voorsprong: 1-2.

Toen diezelfde Van Otterlo er in de 52e minuut ook 1-3 van maakte, leek een driepunter voor VVSB in de maak, maar Dongen weigerde zich daar bij neer te leggen. Via goals in de 61e en 68e minuut kwam de thuisploeg langszij: 3-3. Een remise leek de uitkomst te worden, maar het waren toch de bezoekers die de volle buit opeisten. Max Ossendrijver kopte in de extra tijd een vrije trap van Jermano Lo Fo Sang binnen: 3-4.

Doordat ook koploper ADO ’20 won, met 1-2 van Baronie, bleef het gat twee punten.

Verweij de matchwinner vanaf de stip
Vierdedivisionist SJC steeg juist naar de tweede plaats. In Leidschendam leken er in de topper tegen RKAVV geen goals te vallen, maar Timo Verweij doorbrak de patstelling. De verdediger mocht in blessuretijd aanleggen voor een strafschop en faalde niet: 0-1.

Daarmee bezorgde hij SJC drie lekkere en welkome punten. De Noordwijkers staan nu gedeeld tweede (samen met HBS), op twee punten van Hoogeveen. Beide concurrenten komen in de resterende fase van het seizoen nog op bezoek aan de Lageweg.

Dongen – VVSB 3-4 (1-2)
Goals: Ian van Otterlo (2), Max Ossendrijver, eigen doelpunt

RKAVV – SJC 0-1 (0-0)
Goal: Timo Verweij