Voor Quick Boys stond er in de uitwedstrijd in en tegen Spijkenisse zaterdag weinig meer op het spel dan de eigen eer te redden tegen de laagvlieger. De 5-3 zege met drie treffers van Yordi Teijsse betekende wel dat het gat met koploper Spakenburg slonk tot zeven punten. Is er dan toch nog hoop, met nog drie duels te gaan?

Dit is een hele rare competitie, dus zeg nooit nooit”, aldus linksback Joey Ravensbergen. ,,De kampioen in deze divisie is de kampioen van de verloren punten, van de armoede.”

Concurrent
Het kwam zaterdag nog maar eens hard binnen bij Ravensbergen toen hij de uitslag bij Spakenburg hoorde. De koploper van de Derde Divisie speelde met 0-0 gelijk bij laagvlieger ACV. ,,Tsja, iedere keer als zij punten verspeelden, deden wij dat ook. En met drie slechte duels op rij hebben we ervoor gezorgd dat we helemaal met lege handen staan. We hebben dat niet goed gedaan.”

,,Ik heb heel veel vrienden die blij zijn.”

,,Er is zoveel gebeurd. Dan kun je niet optimaal presteren als team. Als er een kans was om direct door te stoten, had je het nu moeten doen.”

Katwijk
Het woord rampseizoen is wel op z’n plaats als ook nog rivaal Katwijk kampioen wordt in de Tweede Divisie. ,,Ik heb heel veel vrienden die blij zijn”, kan er bij Ravensbergen nog wel een lach vanaf. ,,Dat hoort erbij. Dat is sport. Zij doen het goed.”

Quick Boys deed z’n plicht bij Spijkenisse. Bij rust stond er al 3-1 op het scorebord. Een makkelijke middag leek in de maak, maar de gastheren kwamen na de 4-1 van Teijsse nog akelig dichtbij. Hamza Boukhari besliste een half uur voor tijd met de 5-3 het duel.

,,Het is een kwestie van wonden likken en opnieuw beginnen.”

,,We hadden in de rust nog gezegd dat we lekker moesten gaan voetballen, maar na de 4-1 scoorden zij twee keer. Waarvan één keer uit een heel makkelijk gegeven penalty. Dat zei de tegenstander zelf nog. Dat hielp niet echt mee. Verdedigend waren zij heel zwak, maar aanvallend hebben ze wel kwaliteit. Dat zie je ook terug in het doelsaldo.”

Spakenburg
Ravensbergen wil de komende drie duels nog winnen om zo goed mogelijk af te sluiten. ,,Het is een kwestie van wonden likken en opnieuw beginnen. Kijken of we nog tweede kunnen worden, dan hebben we het maximale eruit gehaald. Of zou Spakenburg echt nog alles gaan verliezen?”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Incident rondom Van der Werff ontsiert boeiend voetbalgevecht (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)