VVSB en SJC hebben zondag hun laatste reguliere competitiewedstrijd gewonnen. De Noordwijkerhouters tankten met een 0-2-zege in Amsterdam vertrouwen voor de nacompetitie. SJC klopte Purmersteijn, dat bij winst kampioen was geworden, maar nu overal naast greep: 2-1.

VVSB werkt al een aantal weken toe naar de nacompetitie, die woensdag in Veenendaal start tegen DOVO. De generale verliep in ieder geval goed, al duurde het lang voordat de ploeg van Wilfred van Leeuwen het verschil maakte tegen JOS/Watergraafsmeer. Door goals van Bryan Iliohan in de 82e en 87e minuut werd de 22e seizoenszege geboekt. VVSB eindigt het seizoen als runner-up van de Derde Divisie Zondag, met dertien punten achterstand op ADO ’20.

Twee goals Van Trigt
Toekomstig VVSB-middenvelder Thomas Schaap scoorde voor Purmersteijn, maar het bood geen soelaas. Koploper Hoogeveen – dat twee punten meer had – ging onderuit tegen RKAVV, maar Purmersteijn kon niet profiteren. De Noord-Hollanders verloren namelijk op de Lageweg bij SJC. De ploeg van Marcel IJzendoorn was al uitgespeeld, maar sloot zo wel lekker af. Martijn van Trigt bracht SJC in de tweede helft op een 2-0-voorsprong. De benutte strafschop van Schaap in blessuretijd kwam te laat om de zege van SJC nog in gevaar te brengen.

De zwartwitten besluiten op plaats zes in de Vierde Divisie A. Purmersteijn finishte als derde, niet genoeg voor een plek in de nacompetitie.

JOS/Watergraafsmeer – VVSB 0-2 (0-0)
Goals: Bryan Iliohan (2)

SJC – Purmersteijn 2-1 (0-0)
Goals: Martijn van Trigt (2)

Check ook: Susan: ‘Krankzinnig wat wij na de winterstop hebben gedaan’