Ilias Kariouh kwam vorig jaar zomer vol verwachtingen naar Rijnsburgse Boys. De overstap van HBS uit de Vierde Divisie bleek echter een grote stap te zijn. Bovendien speelde ook topscorer Furhgill Zeldenrust nog bij de Uien. Dit seizoen laat Kariouh zijn voeten spreken. Zaterdag was hij vooral de eerste helft op dreef. Tegen RKAV Volendam (5-1) scoorde hij zijn tweede treffer van het seizoen.

Het contrast is groot. Afgelopen seizoen viel de vleugelflitser 24 maal in bij de Uien en scoorde hij niet. In de beginfase van de nieuwe voetbaljaargang is hij basisspeler. In het eerste duel met Jong Almere City (4-2) trof hij via zijn eerste balcontact al de roos. Tegen RKAV Volendam mikte hij al na tien minuten op de lat. Na een klein halfuur opende het talent met een stiftbal de score.

Snelheid
De buitenspeler is rechtsbenig, maar kan op beide vleugels uit de voeten. “Met mijn snelheid en behendigheid ben ik gevaarlijk en kom ik vaak in scoringspositie. Maar ik kan ook buitenom; ook met mijn linkerbeen heb ik een aardige voorzet in huis.” Bij een 3-1 voorsprong kreeg Kariouh zaterdag een kwartier voor tijd nu zelfs een publiekswissel.

Optie in contract
Kariouh begon zijn loopbaan bij FC Maene in de F-junioren. Daarna stapte hij over naar Spartaan ’20 waar hij de JO15 en JO17 heeft doorlopen. Via de jeugd van ook Excelsior Maassluis kwam hij uiteindelijk bij HBS. Gerrit Paauw haalde hem naar Rijnsburgse Boys. De Uien hebben een optie om zijn aflopende contract met een seizoen te verlengen.

Tekst: Peter Brink
Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Verslag | Rijnsburgse Boys opent schiettent tegen Volendam
Check ook: Kariouh blijft strijdbaar en hoopt op ommekeer bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN