Als er één speler van Quick Boys zaterdag graag resultaat had willen boeken, was het Philippe den Hartog wel. Na een lange periode zonder perspectief startte de vleugelaanvaller weer eens in de basis, tegen zijn oude club Capelle. Het werd geen prettig weerzien. Quick Boys verloor en leed alweer de vierde thuisnederlaag van het seizoen: 0-2.

,,Het is altijd leuk om weer oud-teamgenoten tegen te komen”, zei Den Hartog. ,,Maar het heeft ons vandaag niets opgeleverd en dat is teleurstellend te noemen. We wilden winnen en de derde plaats vasthouden. De eerste 25 minuten van de wedstrijd ging het nog wel. Het is jammer dat we daarna ver terugvielen.”

Den Hartog snelde een paar keer langs zijn directe tegenstander maar de eindpass ontbrak. Quick Boys had wel een overwicht maar dat veranderde na zo’n 25 minuten. Capelle kwam beter in de wedstrijd en forceerde een paar goede mogelijkheden maar kon ook niet echt potten breken. De beste kans kreeg Capelle een kleine tien minuten voor de rust, maar de paal bracht redding na een kopstoot van Jorn van Lunteren.

Bevlieging(en)
Het was wachten op die ene bevlieging in het eerste bedrijf van de blauw-witten. En die kwam drie minuten voor het einde van de eerste helft. Een goede actie van Hamza Boukhari bereikte Yordi Teijsse maar zijn kopbal kwam recht in de handen van Bradly van der Meer.

Ook voor Quick Boys-verdediger Kelvin Maynard, werd het geen prettige rentree. Hij moest er met een schouderblessure vanaf kort na het begin van de tweede helft. Maynard had weer enkele wedstrijden achter de rug in het tweede elftal en stond zaterdag weer voor de eerste keer in de basis. Zijn uitvallen was een streep door de rekening van trainer Jan Zoutman.

,,Ik denk wel dat je begrijpt dat ik er niet elke keer bij stil ga staan, want dat heeft totaal geen zin.”

,,Dat kwam ons helemaal verkeerd uit, want ik had niet zoveel alternatieven meer. Daarom heb ik Delano (A Cohen red.) iets meer in laten zakken. Vervolgens werd het snel 0-1. Vanaf dat moment had ik het idee dat we meer tegen onszelf gingen voetballen. Met het inbrengen van Jesse van Nieuwkerk en Madjer Lukoki hebben we nog geprobeerd het tij te keren.”

,,Maar ik had niet echt de indruk dat we het nog recht konden trekken na de 0-1″, vervolgt de trainer. ,,Ik kan niet zeggen dat het onwil is van mijn ploeg, maar er werden zoveel fouten gemaakt in de keuzes en de uitvoering. Het moest wel weer een keer fout gaan.”

Focus op Quick Boys
Dat had Zoutman goed ingeschat want een kleine twintig minuten later stond de teller op 0-2 door Boris Letterie met nog een kwartier op de klok. Een slotoffensief van de Katwijkers mocht niet meer baten. Het veldspel van de blauw-witten kwam tekort op alle fronten om nog tot de aansluitingstreffer te komen.

Op de persconferentie na afloop wilde Zoutman niet ingaan op de vraag of hij al benaderd is door andere club(s). Na drie seizoenen Quick Boys gaat de oefenmeester aan het einde van het seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging.

,,Met andere clubs hou ik mij niet bezig. Ik ben aan het werk bij Quick Boys en we hebben nog genoeg werk te doen hier met de staf. Ik heb het twee weken geleden gemeld bij de groep. Daarna moet je gewoon weer door. Ik denk wel dat je begrijpt dat ik er niet elke keer bij stil ga staan, want dat heeft totaal geen zin. Er zijn nog drie belangrijke wedstrijden te spelen voor de winterstop. Daar gaan we ons op richten. Wat er dan volgend seizoen gebeurt, zien we dan wel weer.”

Quick Boys-Capelle 0-2 (0-0). 56. Kalika 0-1, 75. Letterie 0-2

Quick Boys: Hogedoorn, Hamdani, Maynard (53. Van Nieuwkerk), Bentem, Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen, Kuyvenhoven, Den Hartog (71. Lukoki), Teijsse, Boukhari

Foto: Orange Pictures



POPULAIRE BERICHTEN