Vriendschappelijke wedstrijdjes kunnen soms verschrikkelijk zijn om naar te kijken. Trainers prefereren doorgaans het opbouwen van automatismen en testen van systemen en spelers. Dat komt de amusementswaarde niet altijd ten goede. VVSB – Rijnsburgse Boys (3-2) vormde daar een uitzondering op. Een leuke, open pot, met een verdiende winnaar. Dat laatste vond ook VVSB-coach Wilfred van Leeuwen. ,,Ik ben uitermate tevreden over het spel vanavond en dan met name van de eerste helft. Als we bij rust met 5-1 voor hadden gestaan, had ik er niet van opgekeken.”

Niek Oosterlee, de trainer van Rijnsburgse Boys, kampt met de nodige personele problemen. Hij miste vijf (potentiele) basisispelers: Danny van der Vijver, Martin van Eeuwijk, Jeroen Hessing, Jeffrey Koemans en Ahmed Ali. Het was echter te gemakkelijk om daar de nederlaag op af te schuiven. Daarvoor zou VVSB tekort zijn gedaan.

Toch was het Rijnsburgse Boys dat het beste uit de startblokken kwam. Wie anders dan Rijnsburg- topscorer Raily Ignacio was de maker van de wonderschone openingsgoal. Tussen drie man in volleerde de spits de bal van 22 meter snoeihard langs Richard van de Meer. VVSB was niet onder de indruk en ging op zoek naar de gelijkmaker. De kansen dienden zich in rap tempo aan. Rond de 20e minuut werd het 1-1. Een aantal minuten daarvoor kregen Brandon Zigo Tichem (zie foto) en Giovialli Serbony een paar beste mogelijkheden, maar zij kwamen niet tot scoren. De weer nuttige spelende Serbony stelde Bas Ruigrok even later in staat om de derde kans te verzilveren. Een gave kopbal in de verre hoek was te machtig voor keeper Richard van Nieuwkoop.

VVSB drukte door en werd beloond. Maar eerst werd een pegel van Bart Freke nog verijdeld door VVSB-sluitpost Van der Meer. Rond de 29e minuut nam VVSB de leiding. Of de verre inzet van Peet van der Slot vanaf de rechterkant op de goal zo bedoeld was of niet, het betekende wel de 2-1 voorsprong voor VVSB.

Ook de tweede helft was er aantrekkelijk voetbal te zien op de Boekhorst. Rond de 70e minuut scoorde VVSB wederom. Een goedlopende aanval werd afgerond door Frans van Niel 3-1. Rijnsburgse Boys leek verslagen maar kwam terug tot 3-2. Wederom was Ignacio de maker van de goal. Verder liet VVSB het niet komen. Het won verdiend de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding. Na de krappe nederlaag tegen HHC Harderberg en het gelijke spel tegen Quick-Boys werd nu dus wel gewonnen.

Knoester

Nieuweling bij Rijnsburgse Boys, Cas Knoester, vond tegenstander VVSB goed spelen. ,,Ja, VVSB is absoluut onze beste tegenstander geweest. Ik heb nu drie wedstrijden meegespeeld in de voorbereiding. De eerste twee tegenstanders (Leonidas en Voorschoten ’97) waren veel minder. VVSB was een goede ploeg om tegen te oefenen. Je merkte het gelijk in het tempo en de duels. Dat spel ligt mij wel. Anders moet je het uit jezelf halen.”

Over zijn aanpassing bij Rijnsburgse Boys is Knoester te spreken. ,,Ik heb lekker kunnen wennen. Ik trainde al een half jaar mee vorig jaar met de groep en ben dus helemaal ingeburgerd. Over het niveau in de Topklasse kan ik nog weinig zeggen. Dat merk ik straks wel. Ik ben er wel van overtuigd dat wij met deze groep iets kunnen bereiken. Als wij ons ding doen, moeten wij gaan meedraaien in het linkerrijtje. En als je dan ook nog Ignacio in je ploeg hebt lopen, is dat altijd lekker.”