De wegen van Rijnsburgse Boys en Massien Artien scheiden aan het einde van het seizoen. De 28-jarige verdediger heeft de leidingleiding laten weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Artien is bezig aan zijn zesde seizoen op Sportpark Middelmors. Hij kwam in de zomer van 2016 over van Genemuiden. 

Artien licht op de website van Rijnsburgse Boys zijn beslissing toe. ,,Soms moet je keuzes maken in je carrière, ondanks dat ik bijna altijd in de basis sta sinds ik bij Rijnsburg speel. Maar als ik nog een keer een stap wil maken, moet ik het nu doen.”

Moeilijke beslissing
Het was geen gemakkelijke beslissing, bekent Masies Artien. “Heel eerlijk: nadat ik mijn besluit had bekendgemaakt aan Henk Wisman en Gerrit Paauw, heb ik wel een traantje weggepinkt. Zes jaar bij één club is een behoorlijk lange tijd. Ik heb in Rijnsburg mooie tijden meegemaakt, met winst in de nacompetitie op Spakenburg en promotie naar de tweede divisie als het hoogtepunt. Rijnsburg is een mooie club en houdt een speciale plek in mijn hart. Ik heb me in de afgelopen zes jaar verder ontwikkeld, zowel binnen de lijnen als daarbuiten, en daar ben ik de club dankbaar voor.

De verdediger speelde eerder ook voor FC Eindhoven, Montfoort, Argon en het Armeense FC Gandzasar. Het is nog niet bekend waar hij zijn loopbaan gaat vervolgen. ,,Ik ga eerst alles op een rijtje zetten en laat het op me afkomen. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.”

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: VIDB te koop
Check ook: Eindelijk weer een stip aan de horizon voor Van Staveren: ,,Had liever mijn kruisband afgescheurd”

POPULAIRE BERICHTEN