Op de miraculeuze terugkeer na een 3-0 achterstand, zoals dat een week eerder tegen Jong FC Groningen op de valreep nog wel lukte, volgde voor Rijnsburgse Boys geen herhaling. Ook dit keer keek de ploeg van Pieter Mulders in de uitwedstrijd bij ASWH binnen de kortste keren tegen een 2-0 achterstand aan, waarmee de koers eigenlijk al gelopen was. Voor zover nog van belang betekende de 3-0 in de slotfase slechts de formele doodsteek voor de geelzwarten die geen moment aanspraak mochten maken op meer.

Dit tot grote teleurstelling van Pieter Mulders, die zijn ploeg al snel in haar oude fout zag vervallen. Naar de redenen kon de oefenmeester na afloop slechts gissen. ,,Misschien heeft het met concentratie te maken. Misschien is het ook het gemis van een stukje kwaliteit’’, opperde Mulders na de kansloze missie in Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Laat ik het zo stellen. Ook verdedigers moeten zich vooral focussen op hun positie in het veld”, vervolgde Mulders.

Stuk lastiger
De Ambachters moeten verbaasd zijn geweest over het gemak waarmee de riante 2-0 al binnen zeven minuten tot stand kwam. Eerst mocht Peter de Lange in de derde minuut veel te gemakkelijk voor de openingstreffer tekenen, waarna Mels van Driel nog geen vier minuten later de 2-0 op het scorebord zette. Dat betekende alweer de vijftiende tegentreffer voor het geelzwarte gezelschap in dit seizoen. Die twee tegenvallers maakten de opgave er tegen ASWH, dat er in eigen huis bepaald niet om bekend staat veel weg te geven, een stuk lastiger op, zo niet bijna onmogelijk.

aswhrbb2Max Hudepohl ligt op snelheid tijdens een sprintduel

De tikken die de thuisploeg had uitgedeeld bleken hun uitwerking dan ook niet gemist te hebben op het zwalkende Rijnsburgse gezelchap, dat zich geen moment wist op te richten en zelfs blij mocht zijn dat de achterstand niet nog verder opliep. Pas in de slotfase van de eerste helft lieten de gasten van zich spreken. In kansrijke positie strandde Martijn Tjon-A Njoek echter op ASWH-goalie Stef Doedee. Dat kleine lichtpuntje gaf Rijnsburgse Boys nog wat hoop voor de tweede helft. Maar ook met Joost Leonard, die kort voor de thee Bart Freke afloste keerde Houdini dit keer niet terug voor de Uien. Die probeerden wel iets te doen aan de achterstand, maar echt gevaarlijk werd het nooit, terwijl de thuisploeg in de omschakeling opnieuw een paar keer vergat voor de definitieve knock-out te zorgen.

Andere zaken
,,We liepen dit keer echt vanaf het begin achter de feiten aan. Die snelle goals doen ook iets met het zelfvertrouwen. Dat zag je heel goed terug in het veld. Daar is niet tegen op te voetballen. Er knakte iets en we wisten het ook niet meer om te keren. Ons strijdplan verdween hierdoor al meteen in de prullenbak. We hebben het ASWH wel erg gemakkelijk gemaakt vandaag”, treurde Mulders na.

De 3-0 die invaller Bart Deprez in de slotfase voor zijn rekening nam, betekende dat de Rijnsburgse Boys-defensie in de laatste drie duels negenmaal werd gepasseerd. Een aantal dat te denken moet geven bij de ploeg die dit seizoen mee dacht te gaan doen om de prijzen, maar voorlopig heel andere zaken aan het hoofd heeft.

ASWH-Rijnsburgse Boys 3-0 (2-0). 3. De Lange 1-0, 6. Van Driel 2-0, 83. Deprez 3-0

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Verlaan, Artien, Strooker, Van Lunteren, Freke (41. Leonard), Goeman, Wijks, Tjon-A-Njoek, Hudepohl

Foto’s: Philip Schmidt

Samenvatting TV West
[youtube id=”wXbdri0SGUc” width=”620″ height=”360″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)