Ayrton Dol maakte afgelopen seizoen een indrukwekkend aantal van 37 goals in het tweede van FC Lisse. Toch mocht hij vorig jaar slechts twee keer in de basis starten bij de geel-blauwen en dat terwijl het aanvalsspel van de Lissenaren niet bepaald goed te noemen was. Ook in het huidige voetbaljaargang is dat nog niet het geval en dus mocht de spits in de wedstrijd tegen Harkemase Boys de laatste tien minuten laten zien wat hij waard was.

„Ik hoop dat dit een mooi seizoen gaat worden’’, klinkt het uit de mond van Dol. „Voorlopig moet ik het nog doen met een invalbeurt. Ik werk gewoon zo hard mogelijk om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken.’’

Veelscorend
In de zomer van 2018 kwam Dol uit de jeugd van AFC. Hij manifesteerde zich al snel als veelscorende spits bij het tweede van Lisse en dat leverde hem uiteindelijk 37 doelpunten op. Toch was de 20-jarige voetballer amper te bewonderen in het eerste elftal. „Dat is aan de trainer hè’’, blijft Dol bescheiden. „Ik heb daar als speler niet echt veel invloed op. Ik kan het alleen maar laten zien en dat heb ik vorig jaar zo goed mogelijk proberen te doen. We moeten niet vergeten dat er wel degelijk een verschil zit in het niveau van het tweede en het eerste.’’

Robbert de Ruiter geeft Dol wat instructies voor zijn invalbeurt.

De club heeft de aanvaller beloond, want hij zit vanaf dit seizoen definitief bij de selectie. Voor zichzelf merkt hij dan ook dat hij weer een stap dichter bij een basisplaats is gekomen. Afgelopen zomer werd Tom Duindam alleen ook overgenomen van SJC en dat terwijl Dol ook de nodige doelpunten maakte, maar daar raakt de spits niet van in de war.

„Eigenlijk maakt het me niet zo veel uit. Als ik maar op de juiste plek sta om te scoren.’’

„Ik denk dat concurrentie erbij hoort. We moeten het allebei op de trainingen laten zien en dan is de keuze aan de trainer. Uiteindelijk moeten we met zijn allen de punten binnenhalen en zolang dat lukt, kan ik niks zeggen.’’

Echter vallen de goals voor FC Lisse op dit moment niet en ook Duindam heeft nog geen één keer gescoord en dus zou je denken dat Dol zijn kans binnenkort moet krijgen. Op welke plek dat is, maakt voor de 20-jarige speler niet echt uit. „Ik zie mezelf echt als een spits of iemand die onder de diepste man speelt, maar op de buitenkanten kan ik ook uit de voeten. In het tweede heb ik vorig jaar veel in een 4-4-2 systeem gespeeld en dat lag me ook wel lekker. Maar eigenlijk maakt het me niet zo veel uit. Als ik maar op de juiste plek sta om te scoren.’’

Aruba
Met een moeder die geboren is in Aruba, kan Dol in principe uitkomen voor het Arubaanse nationale elftal. Net zoals oud-ploeggenoot Leroy Oehlers en Quick Boys-middenvelder Raymond Baten. Maar zo ver is het nog lang niet. „Ik heb daar natuurlijk wel eens met Leroy over gesproken. Het zou heel mooi zijn als ik voor Aruba mag spelen, maar laat ik eerst maar eens presteren bij FC Lisse. Ik wil elke wedstrijd belangrijk zijn voor het team door middel van goals en assists’’, is Dol vastberaden.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Marouane Afaker: via Katwijk de grote droom verwezenlijken
POPULAIRE BERICHTEN