Michael Bekkers kwam afgelopen zomer als relatief onbekende naar Ter Leede. De echte Sassenheimse ‘clubwatchers’ konden hem alleen kennen van zijn vorige club, Rijsoord. Met de competitiegenoot uit Ridderkerk speelde hij namelijk al eerder tegen de Sassenheimers. Maar inmiddels kan iedereen zich met de 29-jarige goalie identificeren, want Bekkers speelt week in week uit bij de ploeg van Henk Wisman. 

Afgelopen zaterdag verloor Ter Leede de topper tegen RKAV Volendam nog met 2-1. De keeper was mede verantwoordelijk voor de winnende Volendamse goal, maar onderscheidde zich ook met enkele belangrijke reddingen. Door het verlies liep het gat met de koploper weer op naar vier punten.

Maar Bekkers geloofde na afloop dat de titel zeker nog niet was verspeeld. En juist het spelen om het kampioenschap of actief zijn in de Derde Divisie, was één van de redenen waarom de doelman afgelopen zomer de deur achter zich dichttrok bij Rijsoord. Na vijf mooie jaren was Bekkers op zoek naar een nieuwe uitdaging.

„Ik heb alles meegemaakt bij Rijsoord. Ik ben daar kampioen geworden, degradaties moeten verwerken en nacompetities gespeeld. Het is een prachtige vereniging, maar de hele club weet wel dat ze altijd moeten vechten om in de Hoofdklasse te blijven en anders spelen ze om het kampioenschap in de Eerste Klasse. Daartussen bungelen ze namelijk altijd.”

Stap hogerop
Daarom wilde Bekkers een stap hogerop maken. Met zijn leeftijd en ervaring was hij daar klaar voor. De Sassenheimers meldde zich voor de keeper en zo geschiedde. De keeper had zijn langverwachte wens, om in de Bollenstreek te keepen, te pakken.

„Voor mij is het gewoon een hele mooie regio, want het voetbal bruist en leeft hier wat meer. Daarnaast heb ik eerst in Dordrecht en Rotterdam gewoond. Ik ben een tijdje geleden naar Rijswijk verhuisd. Ik hoopte daarom ook dat clubs uit de Bollenstreek bij mij aan zouden kloppen. Ter Leede was de eerste club die geïnteresseerd was en zodoende belandde ik hier.”

„Ik neem het leven niet al te serieus en ben gelukkig met de kleine dingen in mijn bestaan.’’

De doelman heeft nog geen moment spijt van die beslissing. Zijn verwachtingen van de club zijn uitgekomen en Bekkers heeft in bijna alle wedstrijden van dit seizoen zijn opwachting onder de lat gemaakt. Daarom heeft de goalie zijn handtekening gezet onder een nieuw contract voor volgend seizoen.

„Mijn eerste jaar is gewoon ontzettend goed bevallen. Tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen was ik geblesseerd, maar destijds raakte Ruben van der Does ook even uit de roulatie. Daardoor kon ik mijn kans grijpen en heb ik voor de rest alles gespeeld. Dat was toch nog maar even afwachten, want ik moest me eerst maar even bewijzen aan alles en iedereen.’’

Gelukkig
Daarom is er voor de keeper geen reden om de ploeg van Wisman te verlaten. Bekkers wil er alles aandoen om met de Sassenheimse club de Derde Divisie te bereiken. Daarnaast is de doelman naar eigen zeggen sowieso geen clubhopper.

„Ik ben iemand die openstaat voor veranderingen, maar niet al te vaak. De overgang naar Ter Leede heeft mij goed gedaan. Ik heb een open en eerlijk karakter en daarnaast neem ik het leven niet al te serieus en ben ik gelukkig met de kleine dingen in mijn bestaan.” Met die poëtische woorden lijkt Bekkers op zijn plek te zitten in Sassenheim.

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Vissers bluffen bollenboeren af’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC