Een werkgroep van de KNVB wil dat clubs uit het amateurvoetbal, die spelers betalen, gaan werken met KNVB-contracten. Dat laat de bond weten in het verslag van de najaarsvergadering die in november in Zeist werd gevoerd. 

De ledenraad van het amateurvoetbal kwam bij elkaar om de nodige zaken te bespreken. Naast de voetbalpiramide en de competitieopzet van de Tweede en Derde Divisie werden ook de contracten voor amateurvoetballers besproken. Volgens een werkgroep van de bond is er namelijk sprake van rechtsongelijkheid als clubs spelers geen KNVB-contract uitdelen.

Daarom stelde de groep tijdens de vergadering het volgende voor:

  • Niet meer toe te staan dat een actieve amateur een (niet door de KNVB geregistreerde) (arbeids)overeenkomst sluit ingevolge waarvan hij/zij voor zijn/haar deelname aan wedstrijden en/of trainingen, een vergoeding ontvangt meer dan de ingevolge de regelgeving (Reglement Amateurbepalingen) toegestane onkostenvergoedingen. Actieve amateurs mogen van de club of een derde slechts een daadwerkelijke onkostenvergoeding ontvangen.
  • Voor de contractspeler geen minimum arbeidsomvang meer voor te schrijven in de regelgeving van de KNVB. Wel is het van belang dat de clubs en speler goed op de hoogte zijn van de wetgeving inzake (o.a.) de arbeidsomvang. Daarom zal worden zorggedragen voor goede voorlichting dienaangaande.

Clubs die spelers in de toekomst een contract willen aanbieden, moeten dit dus doen volgens de richtlijnen van de bond. Dit houdt in dat er met een KNVB-contract gewerkt moet worden. Het is nog onduidelijk wanneer er een definitief besluit genomen gaat worden over de regels rondom de contracten in het amateurvoetbal.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook:Tillema voor lange tijd niet inzetbaar door schorsing, club denkt aan beroep
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)