Als woensdagavond de klok acht uur slaat, dan zal de arbiter het startsein geven voor het tweeluik tussen VVSB en Quick Boys. De twee Bollenstreekclubs vechten voor een felbegeerd plekje in de Tweede Divisie en dus valt er van alles te winnen, maar ook te verliezen. Wat de derby een extra pikant tintje geeft, is de confrontatie op het veld tussen Chima Bosman en Tommy Bekooij. Eerstgenoemde verkast komend seizoen van de Katwijkers naar De Boekhorst en laatstgenoemde bewandelt de omgekeerde weg. 

Mochten beide ploegen ongewijzigd aan de aftrap van woensdagavond verschijnen, dan zullen er onderlinge duels tussen Bosman en Bekooij plaatsvinden. Beide spelers verdedigen nog de kleuren van de huidige clubs, maar na de play-offs nemen ze elkaar’s plekje over. Zowel de rechtsback als de buitenspeler zal z’n toekomstige club geen pijn willen doen, maar anderzijds willen zij hun stinkende best doen voor hun huidige club.

Gek scenario
Overigens denkt de verdediger van de Katwijkers dat zowel hij als zijn directe tegenstander tot het uiterste gaan. ,,Het is natuurlijk wel grappig dat hij naar Quick Boys gaat en ik naar VVSB”, begint hij. ,,Ik moet je heel eerlijk zeggen dat het mij niet zoveel uitmaakt tegen wie we spelen. Ik speel op dit moment voor Quick Boys, dus daar ga ik gewoon mijn best voor doen.”

,,Het is een grappig scenario en ik snap dat iedereen dat vindt, maar zowel Tommy als ik willen deze wedstrijd moet onze huidige ploeg winnen.”

Toch zal de oud-speler van onder andere de amateurs van Ajax met twee gedachten rondlopen. Aan de ene kant wil hij zijn seizoen bekronen door met zijn huidige club te promoveren naar de Tweede Divisie, maar anderzijds wil hij met zijn toekomstige club volgend seizoen op het hoogste niveau uitkomen. ,,Ik kan dat gevoel makkelijk uitschakelen. Het is inderdaad een gek scenario, maar daar moeten zowel ik als Tommy (Bekooij, red.) ons niets van aantrekken. Ik wil promoveren met deze club en hij wil erin blijven met zijn club.”

Normale wedstrijd 
De komende week zal Bosman proberen om de focus op het tweeluik te bewaren. Toch wil hij niet teveel de nadruk leggen op zijn toekomstige werkgever. ,,Ik denk dat ik het gewoon moet benaderen als een normale wedstrijd. Zo ga ik er ook in. Het is voor mij een wedstrijd zoals elke wedstrijd er eentje is.”

Één ding is zeker: de rechtsback zal zich niet laten beïnvloeden door de buitenwereld. Ook niet door de mensen die hem naar Noordwijkerhout hebben gehaald. ,,Ik heb nog geen appjes ontvangen”, zegt hij lachend. ,,Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik die zal krijgen, hoor. Het is een grappig scenario en ik snap dat iedereen dat vindt, maar zowel Tommy als ik willen deze wedstrijd moet onze huidige ploeg winnen.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook:Quick Boys wint van OSS’20, maar denkt aan VVSB (plus video)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels