Het was een onrustig seizoen op Nieuw-Zuid. Niet alleen sportief, maar ook achter de schermen gebeurde er de laatste maanden een hoop bij Quick Boys. Het vlaggenschip hoopte het seizoen met enige glans af te sluiten tegen laagvlieger ACV, maar dat mislukte (3-4). Interim-trainer Laurens Mouter nam de taken van de opgestapte Gert Aandewiel over en maakte met pijn in het hart de laatste maanden het nodige mee. 

Terwijl Mouter onderweg is naar De Kuip om zijn collega Dirk Kuyt nog één keer aan het werk te zien tijdens zijn afscheidswedstrijd, neemt hij zijn telefoon op om het over de wedstrijd van gister te hebben. In samenwerking met Jan Nederburgh nam hij gister de taken over van Aandewiel, die een paar uur voor de wedstrijd opstapte vanwege onenigheid met het bestuur.

,,Ik heb Gert om kwart over elf in de ochtend gesproken en er alles aan gedaan om hem tegen te houden”, gaat Mouter in op de situatie rondom zijn collega. ,,Gert was zo teleurgesteld dat hij alsnog besloot om gelijk op te stappen. Om twaalf uur hebben we het aan de jongens verteld en ook zij schrokken ervan.”

Hectische maanden
Het waren voor Mouter hectische maanden. In december zag hij hoe Jan Zoutman werd weggestuurd, in maart werd Yordi Teijsse naar het tweede elftal gezet en afgelopen zaterdagochtend kreeg hij mee hoe Aandewiel opstapte. Daarnaast besloot het voltallige ‘oude’ bestuur om ook de taken per direct neer te leggen.

,,Als de club niet met mij verder wilt, dan ga ik lekker JO11-8 van Oegstgeest trainen of de JO11-7 van Quick Boys.”

,,Ik kon het met het oude bestuur heel goed vinden. Zij hebben mij aangesteld en voor de rest was alles prima. De bedoeling is dat ik volgend seizoen voor het eerste elftal wedstrijden zou gaan analyseren, maar als er een nieuwe trainer komt met zijn eigen staf, dan is dat niet zo zeker. De komende weken hopen we meer duidelijkheid te krijgen. Er zal sowieso veel nieuws komen.”

Teleurstellend
Ook onder leiding van het duo Mouter-Nederburgh slaagde Quick Boys er niet in om een positief resultaat te halen. Vanuit de counter kwamen de Katwijkers op een 0-1 achterstand. Vijf minuten voor de rust wist Kenny Anderson fraai te scoren vanuit een voorzet van Delano A Cohen.

,,Eigenlijk lukte het ons niet om er doorheen te voetballen. We speelden in een te laag tempo, maar we waren wel gevaarlijk met ballen van de flanken. Helaas kregen we wederom kort voor rust de tweede tegentreffer te verwerken vanuit de counter.”

In het tweede bedrijf was er vrijwel hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf. De thuisploeg kreeg de bal, maar kwam niet tot een oplossing in aanvallend opzicht. Echter werd er door middel van hetzelfde recept als bij de 1-1 ook de 2-2 gemaakt. A Cohen slingerde de bal voor het doel en Anderson reageerde opnieuw attent: 2-2. Na een fout achterin kwam de ploeg uit Assen voor de derde keer op voorsprong.

,,Ik vind het vreselijk dat wij het seizoen zo afsluiten. Ik ben een clubman en dit doet mij heel veel pijn.”

De Katwijkers probeerden met een slotoffensief nog wat te forceren en daarom werd Arie de Vreugd als gelegenheidsspits gebracht. Dat bleek een gouden zet, want de Katwijker maakte vanuit de scrimmage de gelijkmaker: 3-3. In de blessuretijd kreeg de ploeg van Mouter de pijnlijke 3-4 op het bord. Daarmee sloot Quick Boys het seizoen op illustratieve wijze af.

Pijn
,,De laatste wedstrijden waren al vrij teleurstellend”, erkende Mouter. ,,Ik vind het vreselijk dat wij het seizoen zo afsluiten. Ik ben een clubman en dit doet mij heel veel pijn. Ook richting de fans toe vind ik het pijnlijk dat het zo is gegaan dit seizoen. Ik weet nog niet hoe mijn toekomst bij deze club eruit ziet, maar ik vind het spelletje nog te leuk. Als de club niet met mij verder wilt, dan ga ik lekker JO11-8 van Oegstgeest trainen of de JO11-7 van Quick Boys.”

Tot slot wilde Mouter nog kort reageren op de bestuurlijke zaken, maar moest hij erkennen niet veel van de situatie af te weten. Ook het ‘nieuwe’ bestuur kent hij niet goed genoeg om een oordeel te vellen. Over de resultaten van dit seizoen had de Katwijker een komisch inzicht.

,,We zijn als zesde geëindigd en dat is niet goed genoeg. Anderzijds sloten we vorig seizoen af als elfde en zijn we dit seizoen vijf plekken gestegen. Reken maar uit op welke plek we staan als we volgend weer vijf plekken stijgen”, sloot Mouter af met een knipoog.

Quick Boys – ACV 3-4 (1-2): 25. Westenring 0-1, 45. Anderson 1-1, 45+3. Molema 1-2, 68. Anderson 2-2, 78. Mulder 2-3, 82. De Vreugd 3-3, 90+3 Jasper 3-4.

Opstelling Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard, Ravensbergen, A Cohen, Mahmoed (71. De Vreugd), Van Kuyvenhoven (46. Van Steen), Laziç (77. Van Nieuwkerk), Guijt, Anderson.

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Aandewiel opgestapt bij Quick Boys’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC