Noordwijk-speler Emiel Wendt heeft net z’n laatste hap avondeten gegeten als hij z’n telefoon opneemt. Amper een uurtje voor z’n training en net thuis van z’n werk. ,,Het is sowieso druk. M’n vriendin is naar Spanje en mijn ouders zitten in Kroatië. M’n broertje, Axel, kwam eten, dus daar moest ik ook voor koken.”

,,Het gaat trouwens sowieso goed met hem, na z’n kruisbandblessure. Hij is topfit geworden. Hij heeft afgelopen week weer voor ’t eerst na z’n revalidatie met een partijtraining meegedaan. Straks kan hij weer z’n eerste negentig minuten maken en voor je het weet staan we samen op het veld.”

2021
Voor hij het weet zijn er toch weer een paar minuten voorbij dat het wel over voetbal gaat, maar zonder dat z’n eigen nieuwsbericht langs is gekomen. Wendt tekende dinsdag voor twee jaar bij. Bij zijn club, van kinds af aan. De aanvaller blijft daarom tot 2021 onder contract bij de koploper van de Derde Divisie.

,,Je ziet bij Rijnsburgse Boys en Katwijk ook gebeuren dat spelers voor langere tijd bijtekenen. Noordwijk wil die stap langzamerhand ook gaan maken. Misschien ook bang voor interesse van andere clubs in hun spelers.”

,,Ik houd helemaal niet zo van die periode waarin spelers in gesprek gaan met de club of ze wel of niet blijven.”

,,En ik heb het zelf nog steeds ontzettend naar m’n zin bij Noordwijk. Ik woon sinds kort met m’n vriendin om de hoek. En met het team doen we het ook hartstikke lekker. Ik had geen enkele reden om heel lang na te hoeven denken over het contractvoorstel. Er sprak vertrouwen uit.”

Artikel
Voor het eerst in z’n voetbalcarrière zette Wendt z’n handtekening onder een contract dat hem voor meerdere jaren verbond aan z’n club. ,,Ik heb jullie artikel gelezen, afgelopen weekend. Ook daarin zag ik al in de quotes van de beleidsbepalers bij andere clubs, dat het vastleggen van jongens voor meerdere jaren ook voor rust zorgt binnen de club.”

,,En voor mijzelf geldt dat ook. Ik houd helemaal niet zo van die periode waarin spelers in gesprek gaan met de club of ze wel of niet blijven. Ik kan me nu de rest van het seizoen en ook volgend jaar focussen op voetbal.”

Wendt: ,,Één moet de eerste zijn”

Met z’n handtekening op papier hoopt Wendt een voorbeeld te zijn voor z’n ploeggenoten. Al weet hij ook dat het niet bij iedereen zo makkelijk zal gaan. ,,Er zitten jongen tussen bij ons die nog steeds hopen op een profcarrière. Die zeker tot december het nog even aan willen kijken voor ze bijtekenen. Kijk, één moet de eerste zijn. Vorig jaar leverde mijn handtekening ook niet echt een schokeffect op ofzo, maar het loopt gewoon goed nu. Ik hoop dat deze groep bij elkaar blijft. Er zit nog voldoende rek in.”

Ook trainer Kees Zethof reageerde met een knipoog op de recente gebeurtenissen in de streek, volgens Wendt. ,,’Nu er bij Katwijk een vacature vrij is, betekent niet dat ik straks weg ben. Ik wil juist met dit Noordwijk volgend jaar de tegenstander zijn van vv Katwijk’, zei hij. Dat vind ik wel mooi. Het is voor iedereen persoonsgebonden om bij te tekenen wanneer hij zelf wil.”

,,Die leuke band met mensen op de club, vind ik heerlijk. Dat vertrouwde.”

,,Maar dit is een fijne groep, die naast het veld ook leuk met elkaar omgaat. Daarom lopen we in het veld ook een stapje harder voor elkaar. Het is verder vooral aan de club om de jongens te gaan benaderen om bij tekenen. Niet aan mij.”

Gaaf
Terwijl het telefoongesprek vordert, is Wendt zich aan het klaarmaken om richting zijn club te gaan. ,,Het is ook leuk voor de jeugd. Die kennen mij en vinden het gaaf om te zien dat ik in het eerste speel.”

,,Of voor ‘Leen’ onze veldverzorger. Ik heb bijvoorbeeld voor hem een Cubaanse sigaar onlangs meegenomen, toen ik uit Amerika kwam. Die leuke band met mensen op de club, vind ik heerlijk. Dat vertrouwde. Ik had echt geen enkele reden om niet bij te tekenen.”

Foto’s: Ron van der Linden en Johanna Wever

Lees ook: ‘Wendt verlengt contract met twee seizoenen bij vv Noordwijk’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA