Anthony Correia sprak kort na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Spakenburg (2-1) direct een voornemen uit. Hij zou de regie loslaten en alles op zich af laten komen. “Ik weet nog van vorig seizoen dat ik van het kampioensfeest enorm heb genoten. Ik ben van plan dat nu weer te gaan doen.”

Dat genieten doet de perfectionist Correia vaak pas in het eindstadium. “Tijdens het seizoen geniet ik heel weinig. Dat is denk ik een mooie leercurve voor mij.”

De succestrainer van Katwijk merkte dat hij in de eerste helft niet helemaal zichzelf was. “De zenuwen pakten me in één keer. Ik was vooraf heel koel. Ik probeerde de druk er af te halen en zei nog: ‘jongens let op je ademhaling etc.’. En toen begon de wedstrijd en was er opeens zware paniek.”

‘Heel eerlijk, mijn werk zit erop. Ik ga nu even ontspannen, het was dit seizoen al spannend genoeg.’

“We waren zo dominant, maar de bal wilde er gewoon niet in. Daarnaast waren er een paar beslissingen van de arbitrage waarvan ik dacht: tja. Ik moest mezelf in de rust wel even terugroepen”, vertelt de Noord-Hollander. “Grappig hoe dat werkt. Ik kan het duizend keer tegen mezelf zeggen, maar deze wedstrijd was zó speciaal. Ik denk dat we als team rustig zijn gebleven en ik dat ook ben gebleven uiteindelijk.”

Ondanks de achterstand kort na rust – Maurice de Ruijter benutte een strafschop – hield Correia vertrouwen in een goede afloop. “We waren zo dominant. Ik stipte in de bespreking ook nog even Almere City – FC Eindhoven aan. Almere maakte hem in blessuretijd, vervolgens verlenging en ze wonnen alsnog. Het gaat erom dat je een plan hebt, dat volgt en daarop vertrouwt. Ik ben heel blij dat het gelukt is.”

De zege bracht Katwijk de zevende ster, een evenaring van het aantal van IJsselmeervogels. Bovendien zijn de Krombewoners de eerste club die hun titel in de Tweede Divisie prolongeren. Correia was zich bewust van die historische ontwikkelingen. “Ik zei vooraf ook tegen de jongens: ‘we kunnen geschiedenis schrijven’. We staan in de boeken en dat pakt niemand ons meer af.”

Een eventuele achtste algehele titel, waarmee Katwijk alleen aan kop zou komen, spookte nog niet door Correia’s hoofd. “Nog niet, maar dat zal de komende dagen vast wel komen. Maar eerst hier van genieten.”

Tripje naar Spanje
Selectie en staf van Katwijk gaan het kampioenschap komende week extra vieren op Zuid-Europese bodem. De bestemming van het tripje is nog een verrassing, maar het vliegtuig zal in ieder geval richting Spanje koersen, zo werd alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Correia laat het op zich afkomen. “Ik laat me eventjes leiden nu. Heel eerlijk, mijn werk zit erop. Ik ga nu even ontspannen, het was dit seizoen al spannend genoeg.” De coach hoopt binnenkort wel te slagen voor de cursus coach betaald voetbal. Daarvoor moet Correia alleen nog een aantal opdrachten en zijn eindgesprek doen.

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk verslaat Spakenburg en prolongeert titel in Jack’s League
Check ook: Susan: ‘Krankzinnig wat wij na de winterstop hebben gedaan’

POPULAIRE BERICHTEN