Na een week eerder FC Lisse op Ter Specke naar een 0-1 nederlaag te hebben gespeeld, bleek ook Ter Leede zaterdagmiddag in eigen huis niet opgewassen tegen Harkemase Boys. Daar waar het gezelschap van trainer Hans de Jong rood-geel de bal gunde, sloeg het op twee cruciale momenten genadeloos toe. De 0-2, die direct na de thee op het scorebord verscheen, kwam Ter Leede in het restant van het duel niet meer te boven. Hierdoor was de tweede nederlaag op rij een feit voor de ploeg van Steef Roodakkers.

Maar meer nog dan het 0-2 verlies was de door hem zelf toegepaste wissel van Ian van Otterlo in de rust, na afloop het onderwerp van gesprek op De Roodemolen. De clubtopscorer die zich de afgelopen twee seizoenen ontpopte tot het brein van de rood-gelen, was in de rust al op weg naar de douche toen Roodakkers de kleedkamer binnenkwam. De spelmaker had op dat moment al geel op zak en zat overduidelijk niet lekker in zijn vel. De oefenmeester stelde op dat moment overigens geen pogingen in het werk om zijn sterspeler op andere gedachten te brengen.

,,Ik heb het bewust zo gelaten. Ik ken Ian daarvoor goed genoeg. Wellicht heeft hij zich gestoord aan de arbiter, zijn of ons spel. Of iets wat er vanuit het publiek is gezegd,” vertelde de oud-trainer van VVSB na afloop. Om er aan toe te voegen dat hij Van Otterlo ook na de wedstrijd niet meer had gesproken. ,,Dat moet maandagavond maar gebeuren als we met elkaar rond de tafel gaan zitten.”

Geliefde spelletje
Zonder Van Otterlo, die niet voor commentaar bereikbaar bleek, en met diens vervanger Jim Gilissen binnen de lijnen dacht Ter Leede na de thee tegen de Friese formatie aan een inhaalrace te beginnen. Die was nodig omdat de bezoekers op slag van rust op voorsprong waren gekomen. Harkemase Boys, dat tot dat moment haar geliefde spelletje op de grasmat legde, weerstond de rood-gele aanvallen voor de pauze glansrijk, daarbij loerend op die ene succesvolle counter.

,,De bus werd door Harkemase Boys na de tweede treffer helemaal dubbel geparkeerd.”

En zo geschiedde toen Henny Bouius bij een voorzet vanaf de linkerflank voor zijn man kwam om het leer vervolgens binnen te werken: 0-1. Het werd er direct na de thee niet gemakkelijker op voor de thuisploeg toen opnieuw Bouius de rechterbovenhoek vond achter Michael Bekkkers.

Gewenningsproces
,,Het was echt een wedstrijd tussen twee ploegen met een totaal verschillende speelstijl. We kenden hun kwaliteiten en dan met name de counter die ze met een paar snelle mensen uitstekend kunnen uitvoeren. Dan is het jammer dat zij uitgerekend in een fase waarin het bij ons goed ging op 0-1 komen.”

,,Meteen na rust missen we een goede kans op de gelijkmaker waarna het in de tegenaanval 0-2 wordt. Twee momenten die ons hebben opgebroken. Daarna waren we gewoon niet meer bij machte om nog iets terug te doen. De bus werd door Harkemase Boys na de tweede treffer helemaal dubbel geparkeerd.”

Het verhaal van de wedstrijd was daarmee al na 46 minuten geschreven, beaamde ook Roodakkers. ,,Bovendien scoren we ook moeilijk in deze fase en zijn we niet gewend om echt te pompen. Dit is de Derde Divisie en dat vergt toch iets anders van de ploeg dan de voorgaande seizoenen. Laat het een harde les zijn wat ons vandaag is overkomen. Het gewenningsproces zal bij ons sneller moeten verlopen.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook:Meijers: ,,Het beste VVSB moeten jullie nog te zien krijgen”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)