Of de spelers van Quick Boys soms niet hadden willen scoren. Grijnzend liep een aantal Capellenaren direct na afloop van de doelpuntloze remise door de catacomben, zich daarbij hardop verbazend over het gebrek aan koelbloedigheid bij de opponent. Natuurlijk werden die kansen niet met opzet gemist, maar het gemis van scorend vermogend begint op Nieuw Zuid toch een serieus punt van zorg te worden.

Wie zaterdagmiddag een blik op de reservebank van Quick Boys wierp, liep bijkans het kwijl in de mond. Daar zaten stuk voor stuk grote kanonnen of spelers die vorig seizoen van grote waarde waren in het behaalde kampioenschap. Mannen als Delano A Cohen, Mo El Osrouti, Martijn de Zwart, Milan Hoek, Joey Ravensbergen en Jason Oost, het zijn toch niet de minste namen. En dan zaten spelers als Jesse Driebergen en Robbert Steemers niet eens bij de wedstrijdselectie.

Aan het puzzelen geslagen
Vaak wordt er dan gesteld dat de trainer van dienst een luxeprobleem heeft. In het geval van Quick Boys is het eerder andersom, een zorgpunt. Wat Jan Zoutman dit seizoen ook probeert, hij krijgt zijn ploeg maar niet draaiende. En juist daarom is Zoutman aan het puzzelen geslagen. Sommige dragende krachten werden door blessures teruggeworpen, anderen zijn geen schim van vorig seizoen of hebben zich nog niet bewezen.

‘Vergelijk het met een jammende band: een groep intuïtieve muzikanten die bij vlagen leuke riedeltjes uit hun instrumenten toveren, maar een producer nodig hebben om hun klanken enige urgentie mee te geven.’

De uitkomst van het bezoek van Capelle, de nummer twaalf van de ranglijst en niet bepaald een wonderploeg, was teleurstellend. Het was weer eens een herhaling van zetten. Quick Boys was beduidend beter dan de tegenstander, die zich overigens weer eens massaal terugtrok, creëerde voldoende kansen, maar in de eindfase schoot het allemaal tekort.

Vergelijk het met een jammende band: een groep intuïtieve muzikanten die bij vlagen leuke riedeltjes uit hun instrumenten toveren, maar een producer nodig hebben om hun klanken enige urgentie mee te geven. Zonder zo’n gids, die bepaalt in welke richting de muziek zich ontwikkelt, komt het nooit tot een afgerond riedeltje. Of zoals ze op Nieuw Zuid hopen tot een nieuwe nummer 1-hit.

ww16102911090            Philippe den Hartog werd door zijn oude ploeggenoten vakkundig uit de wedstrijd gespeeld

Wellicht is de van blessureleed herstelde A Cohen de verlosser. Hij was het immers die Quick Boys vorig seizoen als regisseur stuurde vanaf het middenveld. Maar A Cohen is een controlerende middenvelder en geen doelpuntenmachine. En dat laatste is nou net waar Quick Boys behoefte aan heeft. Max van Steen vult zijn positie als aanvalsleider absoluut naar behoren in, maar is eigenlijk nog te jong en te onervaren om die verantwoordelijkheid te dragen. En een alternatief is er eigenlijk niet voorhanden. En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat Quick Boys niet adequaat is omgesprongen met het vertrek van Yordi Teijsse, de speler die zo node wordt gemist.

‘De uitdaging’
,,We maken iets te moeilijk doelpunten waardoor de tegenstander niet de noodzaakt voelt om van de goal af te komen”, stelde coach Zoutman. ,,Zelf hebben we wel wat kansen of kansjes, maar het is steeds net niet. Het moet allemaal net wat scherper en korter. Zij (Capelle) maken de ruimtes klein en verdedigen ook vrij goed als team, zeker individueel. We kunnen dan het gaatje net niet vinden. Dat wordt voor ons de uitdaging.”

Vooral de eerste helft waren er voldoende kansen voor Quick Boys om de winst naar zich toe te trekken. Het moet gezegd: die mogelijkheden kwamen via fraai aanvalsspel tot stand. Maar Jaap van der Plas (schot naast), Jerghinio Sahadewsing (schot over) en Van Steen (op de paal) wisten niet te scoren.

Niet op de pijnbank
In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kwam Capelle vervolgens opzetten en was het tweemaal dichtbij een treffer. Na de rust nam Quick Boys de regie weer over. Een groot overwicht en veel balbezit leidde aanvankelijk niet tot grote kansen. Tot de laatste tien minuten, toen Quick Boys driemaal had gewisseld, en eindelijk Capelle op de pijnbank leek te gaan leggen. Maar zover kwam het niet. ,,We zijn 75 minuten de betere geweest”, stelde Zoutman. ,,Capelle heeft alleen een fase vlak voor rust goed meegedaan. Dit resultaat voelt dan ook als een verlies.”

Quick Boys – Capelle 0-0

Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem, D. van der Plas, Groot, Mahmoed, J. van der Plas (76. Hoek) Sahadewsing, Den Hartog (71. El Osrouti), Van Steen, Misa-Danso (73. Oost)

Interview Henry Opoku
[youtube id=”UmABVEnNcZo” width=”620″ height=”360″]

Samenvatting TV West
[youtube id=”ZEiGojjFeBU” width=”620″ height=”360″]

Foto’s: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)