Leonard de Beste keert terug naar Quick Boys. De middenvelder heeft op Nieuw Zuid een contract voor een jaar getekend, met een optie voor nog een seizoen. Dat is maandagavond door de blauw-witten bekendgemaakt.

De Beste is na Guus Offerhaus (Kon. HFC) de tweede aanwinst van Quick Boys voor volgend seizoen en volgt het pad dat zijn huidige trainer bij FC Rijnvogels, Thomas Duivenvoorden, ook bewandelt. De Noordwijkerhouter volgt over ruim een halfjaar Edwin Grünholz op. De Beste is aan zijn tweede seizoen op de Kooltuin bezig.

Dromen van
Met de comeback naar Quick Boys komt voor De Beste zijn ultieme wens op sportief gebied uit. In oktober vertelde hij in een interview met VIDB maar wat graag ooit nog voor Quick Boys 1 uit te willen komen. “Dat is de enige club waar ik van droom”, vertelde hij toen. “Als ik ergens ooit nog heen zou willen is het Quick Boys wel. Het is niet zo dat ik daar elke nacht over nadenk, zeker niet, maar het spookt wel eens door je hoofd. Zo van: als ik lekker op deze voet doorga, wie weet zien ze het dan misschien wel zitten.”

In hetzelfde artikel van VIDB kwam ook de ontwikkeling van De Beste ter sprake. Hij werd verderop in de gemeente succesvol getransformeerd tot een ‘6’. Duivenvoorden destijds daarover: “Hij was natuurlijk bij Quick Boys een spits of een aanvallende middenvelder, een jongen die alleen maar vooruit keek in zijn spel. We hebben een ‘6’ van hem gemaakt. Dat vond-ie heel raar in het begin, begreep het zelfs niet.”

‘Beste versie’
De Beste is zijn trainer dankbaar, zo vertelt hij nu op de clubsite van Quick Boys. “Niemand zou mij dat van tevoren hebben kunnen wijsmaken. Wat dat betreft zijn alle credits voor Thomas Duivenvoorden die mij op die positie de kans heeft gegeven. Vanaf het begin af aan ging het vrij aardig. Mijn spel werd eigenlijk alleen maar beter. In de gesprekken met Quick Boys is ook duidelijk geworden dat ik als ‘6’ gehaald ben. Ik denk dat ik dan de beste versie van mezelf ben.”

De 24-jarige De Beste speelde eerder zeventien jaar voor Quick Boys, maar tot een definitieve doorbraak kwam het toen (nog) niet.

Headerfoto: Quick Boys
Foto in artikel: Orange Pictures

Lees ook: Ogidi Nwankwo verbindt toekomst aan Quick Boys
Check ook: Quick Boys langer door met Runderkamp

POPULAIRE BERICHTEN