De slechte periode van Quick Boys lijkt afgelopen te. Na drie eerdere nederlagen na de winterstop wist de ploeg van Erik Assink, die weer terugkeerde op de bank bij de Katwijkers, tegen SteDoCo voor de derde keer in het jaar 2019 te winnen (2-1). Jeffrey Ket, die één van de twee doelpunten voor zijn rekening nam, was na afloop van het duel dan ook erg tevreden. Zeker gezien het feit dat de concurrentie punten liet liggen. ,,We doen weer helemaal mee”, zei de verdediger daarover.

Het belang van de driepunter was vooraf duidelijk bij de blauw-witten. Bij een nederlaag zouden de bezoekers op gelijke hoogte komen met Quick Boys en dus had de ploeg van Assink een resultaat nodig. Een interessant voetbalgevecht volgde en dus was het logisch dat er vreugde was bij het aanwezige thuispubliek.

Mooie goals
,,Ik denk dat die vreugde wel normaal is bij een overwinning op een concurrent”, steekt Ket van wal. De aanvoerder van de ploeg nam zijn elftal letterlijk en figuurlijk op sleeptouw door het openingsdoelpunt te maken. De oud-speler van onder andere Telstar snoepte de bal af op de middenlijn en showde z’n kwaliteiten.

,,Ik ben een verdediger die graag de bal heeft”, erkent hij. ,,Ik pakte de bal af en zag dat er ruimte op het middenveld was. Ik dribbelde het gat in, trok naar binnen en haalde van een meter of vijfentwintig uit. Ik vond het zelf een mooie goal, waarin mijn kwaliteiten denk ik wel naar boven kwamen.”

,,Vorige week was het gat nog acht punten en dan denk je even niet aan de titelstrijd.”

De ploeg van Assink ging op jacht om de score uit te breiden, maar liep tegen de gelijkmaker aan. Een fraaie treffer volgens de aanvoerder van Quick Boys. ,,Die jongen wist met een halve omhaal te scoren via de onderkant van de lat. Een schitterend doelpunt, ik kan niets anders zeggen.”

,,Ik vond dat SteDoCo goed voetbalde en ze maakten het ons lastig. Toch vond ik de overwinning wel verdiend. We creëerden veel kansen en gaven er weinig weg. Ik vond ons weer een stukje beter als je het vergeleek met de wedstrijd van vorige week.”

Geen paniek
De thuisploeg wist zich na de gelijkmaker op te richten. Uit een kort genomen vrije trap werkte Dennis Kaars de bal binnen: 2-1. Dat doelpunt zorgde ervoor dat de drie punten op Nieuw Zuid bleven en dat de ploeg goede zaken deed in de titelstrijd.

,,We doen weer helemaal mee”, concludeert Ket. ,,Vorige week was het gat nog acht punten en dan denk je even niet aan de titelstrijd. Wij moeten sowieso naar onszelf blijven kijken. Dat het gat nu weer vijf punten is, is positief. Wij moeten zorgen dat we alle wedstrijden gaan winnen vanaf nu.”

Het was voor Quick Boys de derde overwinning na de winterstop. Na drie nederlagen zakten de Katwijkers weg en leek er paniek te zijn op Nieuw Zuid. Dat laatste wilde de doelpuntenmaker direct ontkrachten. ,,Ik heb het niet als paniek ervaren. We hebben intern wel de nodige gesprekken gehad en er is het een en ander gebeurd. Ik snap wel dat de supporters extra blij waren met deze overwinning. De glimlach was weer terug bij de mensen.”

Quick Boys – SteDoCo 1-1 (2-1) 17. Ket 1-0, 33. Schröder 1-1, 71. Kaars 2-1

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket (77. Van Liempt) , Schonenberg, Ravensbergen, Baten, Mahmoed, Sahin, Van Nieuwkerk, Kaars (77. Tesselaar), De Kruijs.

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook:FC Rijnvogels houdt hoofd meest koel in kaartenfestijn

Samenvatting Quick Boys – SteDoCo (beelden: Quick Boys TV)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen