,,Quick Boys groeit en bloeit in alle rangen en standen van de club.” In één zin laat trainer Jan Zoutman doorklinken dat hij nog lang niet klaar is bij de club uit Katwijk. De 47-jarige inwoner van Velsen zette deze week zijn handtekening onder een nieuw contract en is daar logischerwijs blij mee. ,,We zijn als beide partijen tevreden met de samenwerking.”

Zoutman is eerlijk. Hij noemt expliciet de samenwerking, die goed is met de club. Over de prestaties daarentegen dit seizoen in de Derde Divisie is hij zelf ook nog niet helemaal content. Want Quick Boys hoort op het hoogste amateurniveau als je het Zoutman vraagt. En dat kan hem niet snel genoeg gaan.

,,We moeten naar de Tweede Divisie toewerken”, weet de trainer. ,,Dit seizoen gebruiken we om te inventariseren en waar nodig is door te selecteren. Wie kan er wel mee en waar hebben we nog extra versterking nodig? We leggen de lat hoog. En samen met het bestuur denken we dat dit de beste manier is om naar het hoogste amateurniveau te gaan met de club.”

,,De grootsheid van de club valt me toch altijd op.”

En Quick Boys wil dat dus met Zoutman. Die optie werd eigenlijk al eind vorig jaar besproken en nu eind 2016 dus beklonken. ,,Toen we dat vorig jaar met elkaar besloten hebben we tegen elkaar gezegd dat we een goed moment gingen zoeken om die optie te lichen. Dat moment was er nu. We willen met elkaar door. Ik ben nog lang niet klaar bij deze club.”

Hoewel Zoutman gepokt en gemazeld is in het voetbal, heeft Quick Boys een aparte plek in zijn hart gekregen. De trainer stond ook voor de groep bij onder andere Haarlem, IJsselmeervogels, Twente en Argon, maar maakt bij de Katwijkers dingen mee die hij nog niet eerder zag. ,,De grootsheid van de club valt me toch altijd op”, is Zoutman lovend over Quick Boys.

,,Dat heb ik nog nooit meegemaakt in het amateurvoetbal.”

,,De club bloeit en groeit. Alles is zo goed geregeld. Een geweldige accomodatie, de supporters, de vrijwilligers en ook organisatorisch zit het goed in elkaar met bijvoorbeeld een technisch manager. En allemaal zijn het ‘voetbalmensen’. Dat maakt de lijntjes kort en makkelijk. Dat heb ik als trainer wel anders gezien.”

Ze zijn al benoemd, maar ook de grote supportersschare geeft Zoutman kippenvel. ,,Ik heb als trainer van IJsselmeervogels het landelijke amateurkampioenschap meegemaakt. Maar als ik dan zie dat er afgelopen seizoen 25 supportersbussen naar Deltasport gaan, is dat ongelooflijk. Dat heb ik nog nooit meegemaakt in het amateurvoetbal. Dat is tot nu toe sportief het grootste succes sinds ik bij de club zit.”

Ander niveau
Na de promotie uit de Hoofdklasse gaat het dit jaar wat moeizamer in de Derde Divisie. Zoutman had het enigszins verwacht, maar wel gehoopt op meer punten. Het zat Quick Boys niet altijd mee, vindt de trainer. Persoonlijke fouten, arbitrale beslissingen, noem maar op. Volgens de oefenmeester valt het dubbeltje steeds net niet de Katwijkse kant op.

,,Dat is geen toeval, maar het gebeurt wel. Nu moeten wij met elkaar gaan afdwingen dat het na de winterstop wordt omgedraaid. Dat het wel onze kant op valt. De persoonlijke weerbaarheid moet weer een stukje omhoog. Als ik sec door de punten heen kijk, weet ik wel dat het goed komt. Deze club heeft toekomst!”

Archieffoto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude