Hij kwam terug naar Ter Leede nadat hij vijf jaar in de jeugd bij Sparta Rotterdam had gespeeld en één jaartje bij UVS. Hij werd als B-junior vervroegd doorgeschoven naar de A-junioren. Een jaar later herhaald hij dat door vervroegd door te schuiven naar de senioren van Ter Leede. Na een half jaar aan het ‘grote werk’ geroken te hebben, verdween hij niet meer uit de basiself van de Sassenheimers. Nu is het tijd om de volgende stap in zijn carrière te maken: Marc de Kruijs gaat volgend seizoen zijn geluk beproeven bij Quick Boys.

De Kruijs is vastberaden: hij wil alles uit zijn carrière wil halen. Hoe dat bereikt moet worden, doet er niet toe. Als hij later maar kan zeggen dat hij er alles uit heeft gehaald. ,,Ik zit nog niet aan mijn top. Tenminste dat zegt mijn gevoel. Ik wil gaan ontdekken waar mijn plafond ligt en ik ben ervan overtuigd dat ik nog stappen kan maken. Het is voor mij het juiste moment om naar een club als Quick Boys te gaan. Als ik dit niet doe, dan ga ik er later spijt van krijgen en dat wil ik niet.”

„Alle faciliteiten zijn aanwezig om mezelf verder te ontwikkelen.”

Hoe is 20-jarige linkervleugelspeler dan bij de Katwijkers beland? „Die keuze heb ik puur zelf gemaakt. Ik heb er wel over gepraat met mijn oom, Hans van Leeuwen, opa en vader. Maar uiteindelijk lag het balletje bij mezelf. Ik kende nog niemand bij Quick Boys, maar het hele plaatje sprak mij enorm aan. De club, supporters en de accommodatie. Alle faciliteiten zijn aanwezig om mezelf verder te ontwikkelen. Als speler en als mens. Het is een nieuwe avontuur en ik heb daar onwijs veel zin in.”

Toch is het de afgelopen weken niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest op Nieuw Zuid. Het oude bestuur stapte op na de algemene ledenvergadering, waar er zich ook gelijk een nieuw bestuur opwierp. Een dag later vertrok ook de trainer die De Kruijs naar de Katwijkers haalde: Gert Aandewiel. Deze week werd bekend dat Erik Assink hem vanaf de zomer zal opvolgen. Toch probeert de klassieke buitenspeler zich vooral te concentreren op z’n eigen prestaties en niet op de randzaken.

Concurrentie
„Ik houd me daar niet zoveel mee bezig. De focus ligt voor mij op het voetballen. Het is jammer dat Aandewiel weg is, want het is een goede trainer en een aardig persoon. Maar dat ik nu met een andere trainer ga werken, dat is dan maar zo. Ik weet eveneens dat er veel concurrentie is op Nieuw Zuid, maar je moet geloven in je eigen kunnen. Daar kom je naar mijn mening het verst mee.”

Afgelopen zaterdag verloren de Sassenheimers via penalty’s van de amateurs van Ajax. Daarmee kwam er dus voorlopig een einde aan het tijdperk De Kruijs bij de Sassemse ploeg. Dat besef kwam nadat hij die avond op de bank belandde. „Ik ga met gemengde gevoelens weg bij Ter Leede. Ik was heel graag gepromoveerd naar de Derde Divisie, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Tegelijkertijd heb ik hier mooie jaren gekend. Ik heb mijn debuut gemaakt als A-junior en de daaropvolgende twee seizoenen heb ik bijna alles gespeeld.”

,,Bij Ter Leede gaat alles gewoon heel gemoedelijk en dat maakt de club zo mooi.”

„Mijn hoogtepunt is toch dat ik na veertien maanden revalideren, van een blessure aan mijn kruisband, sterker ben teruggekomen in de selectie en uiteindelijk basisspeler ben geworden. Ik ben geen opgever en daarom heb ik er überhaupt nooit over nagedacht om te stoppen tijdens mijn herstelperiode. Maar daarom is het wel extra lekker dat het mij is gelukt om mezelf terug te knokken.”

Tot slot heeft de vleugelaanvaller nog een hoopvolle boodschap in petto voor alle mensen die de Sassenheimse club een warm hart toedragen. „Ik sluit niet uit dat ik in mijn nadagen van mijn carrière nog eens terugkeer, want ik ga mijn vrienden, alle mensen om de club heen en de vrijwilligers wel missen. Bij Ter Leede gaat alles gewoon heel gemoedelijk en dat maakt de club zo mooi.”

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Noordwijkerhout loopt uit voor bezoek Ajax’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)