,,Eigenlijk hadden we op Ter Specke moeten verliezen en hier moeten winnen”, duidde Robbert de Ruiter het wedstrijdbeeld tussen HSV Hoek en FC Lisse. Zijn ploeg verloor in Zeeland met 2-0 van de nummer twee van de Derde Divisie en kan daardoor ook de tweede periode uit het hoofd zetten. Toch zag de oefenmeester een elftal dat hem tevreden kon stellen. Het was alleen niet genoeg voor een goed resultaat.

,,We hadden enorm veel moeite om een goal te maken”, analyseerde de trainer het probleem voor zijn elftal. ,,Hoe het dan kan dat het vorige week tegen VVOG wel heel makkelijk ging? Hoek staat niet voor niets tweede in de competitie. Daarnaast hebben wij voorin flegmatieke voetballers zoals Ousamma Siali en Ayoub Aït Afkir. Ayoub was er niet bij en dat was voor ons een groot gemis. Bij dat soort spelers is het vaak alles of niets. Vorige week was het alles en kregen ze alle lof in de pers. Tegen Hoek was het wat minder.”

Verschil
Milton Klooster verving Aït Afkir in de basis, maar dat was geen succes volgens De Ruiter. ,,Voor m’n gevoel was hij helemaal niet fit. Daarom hebben we hem ook in de rust gewisseld.” Lisse begon goed aan het duel en was zelfs een paar keer dreigend. Bas Buimer en David Verweij misten van dichtbij de goal. Toch moest het de openingstreffer aan de thuisploeg schenken. Ruben de Jager opende de score.

,,Dat is het verschil tussen deze twee ploegen. Hun spits speelde echt dramatisch, kreeg een enorm kleine kans en toch wist ‘ie hem te maken. Ik vind Hoek sowieso een hele volwassen ploeg. Dat is ook hun kwaliteit. Het middenveld is enorm sterk en ze hebben een aantal hele stabiele spelers. Toch denk ik niet dat zij een kampioenskandidaat of concurrent van Noordwijk zijn.”

Lisse revancheert, maar verliest
In de tweede helft ging Lisse op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg werd een aantal keer gevaarlijk uit hoekschoppen en vrije trappen, maar het balletje wilde niet in het net vallen, zag De Ruiter. ,,Ik vond dat we er echt alles aan deden om die wedstrijd te winnen. De eerste helft vond ik ons slecht, maar in de tweede helft hebben de jongens er echt alles aan gedaan. Ik neem ze dan ook niets kwalijk.”

,,Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, het doelsaldo is erg in het voordeel van Hoek en er is een gat van zes punten.”

Kyle Doesburg zorgde kort voor tijd voor de beslissing. Hij schoot van dichtbij de 2-0 binnen. Het was de nekslag voor de bezoekers, die door de nederlaag de titel in de tweede periode kunnen vergeten. ,,Die kunnen we definitief uit ons hoofd zetten. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, het doelsaldo is erg in het voordeel van Hoek en er is een gat van zes punten.”

Stappen in Antwerpen
Na de verliespartij in Zeeuws-Vlaanderen besloot de selectie van Lisse, met dank aan de sponsor, het hoofd leeg te maken en op stap te gaan. De ploeg overnachtte daarom in het Belgische Antwerpen om daar met het team op stap te gaan. De hoofdtrainer van de ploeg liet het allemaal aan zich voorbij gaan.

,,Ik ben niet meer zo’n stapper”, zegt hij met een knipoog. ,,Als staf zit je dan toch in het hotel een beetje te kaarten, terwijl de selectie aan het stappen is. Vroeger deed ik het nog wel eens hoor, maar die tijden zijn voorbij. Daarnaast had ik een verjaardag van mijn zwager die vijftig werd en sta ik nu op zondagochtend in Apeldoorn om bij mijn dochter te kijken op het NK Atletiek.”

HSV Hoek – FC Lisse 2-0 (1-0) 28. De Jager 1-0, 85. Doesburg 2-0.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Verweij, Stevens, Oehlers (80. Valk), Rauws, Monteny, Van der Putten, Siali, Buimer (72. Vermeulen), Klooster (46. Illiohan).

Archieffoto: Hubert Habers

Lees ook:Tejan weggestuurd van donderdagavond training
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)