Youssef El Kachati verving zaterdag de geblesseerde Danny van den Meiracker voor de tweede wedstrijd op rij in de punt en was opnieuw doeltreffend. Na de winnende goal tegen Kozakken Boys (0-1) maakte hij nu Quick Boys’ derde tegen FC Lisse. “Het hadden er meer dan één moeten zijn”, erkende de doorgaans vanaf de flanken opererende El Kachati na afloop van de 3-1-zege. 

Een favoriete plek in de voorhoede heeft El Kachati naar eigen zeggen niet. “Voor mij maakt het niet uit. Ik kan op de buitenkant uit de voeten, maar ook in de spits.” Toch moest El Kachati erkennen dat de wijze waarop hij de spitspositie in de eerste helft (noodgedwongen) moest invullen, niet zijn ding is. Regelmatig kreeg hij een lange peer van achteruit te verwerken, om het vervolgens in de lucht te verliezen van de lange Allon Koene.

“Ik hou ervan om de bal achter de laatste linie te krijgen, daar ben ik het gevaarlijkst vind ik. Ik ben geen spits die de duels aangaat met die grote verdedigers in de Tweede Divisie. Mij niet gezien”, grijnst El Kachati, die als jeugdspeler voor Noordwijk uitkwam.

El Kachati leefde pas in de tweede helft op, eigenlijk in lijn met het spel van Quick Boys in zijn algemeenheid. “Ik vond dat we de eerste helft matig begonnen, dat was duidelijk te zien aan het spel. De tweede helft kwamen we scherper uit de kleedkamer. Op gegeven moment viel de 2-0, waardoor zij moesten en er ook meer ruimte kwam. Toen liepen we over ze heen.”

De 22-jarige El Kachati maakte zelf uit drie grote kansen één goal en zag daarnaast nog een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Door zijn treffer naderde hij clubtopscorer Van den Meiracker tot op een doelpunt. “De tweede seizoenshelft van vorig seizoen had ik er zes, nu sta ik op vier uit zeven”, rekent de aanvaller voor. “Ik ben dus redelijk op dreef, maar ik denk dat ik er nog veel meer kan inschieten. Daar ga ik dan ook voor.”

El Kachati schroomt niet om de lat hoog voor zichzelf hoog te leggen. “Ik ga voor de twintig goals, dus ik moet nog aan de bak”, stelt de voormalig speler van Sparta, die begin februari (2022) op Nieuw Zuid neerstreek. “Dat is mijn doelstelling. Ik ben nog jong en hoop nog een stap te gaan maken. Eerst maar eens vlammen dit seizoen met Quick Boys en dan zien we aan het einde van het seizen wel verder.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Bronkhorst: ‘Spelen goed positiespel, maar creëren geen kansen’


POPULAIRE BERICHTEN