Quick Boys – Spakenburg komt nog even te vroeg voor Kelvin Maynard. De robuuste back heeft nog last van de naweeën van een knieblessure die hij opliep in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Quick Boys tegen AFC.

Hallo Kelvin. We hebben je nog niet officieel aan het werk kunnen zien bij Quick Boys. Dat is tegen de verwachting in denk ik?
,,Ja, het is balen. Ik had gehoopt sneller van de kneuzing aan mijn knie af te zijn. Maar het gaat de goede kant op. Ik train al wel op het veld, maar nog niet met de groep. Ik focus me nu vooral op mijn revalidatie.”

Je heb in een eerder interview met ons aangegeven niet alleen qua voetbal een inbreng te willen hebben, maar ook qua winnaarsmentaliteit. Heb je die vibe al over kunnen brengen?
,,Dat is lastig als je nog niet met de groep meetraint. Maar die mentaliteit zie ik ook wel bij andere jongens. Kijk naar een Yordi Teijsse, Mo Mahmoed of Anthony Bentem. Aan hen zie je ook aan alles dat ze heel graag willen. Het is een team dat vecht voor elkaar. Echte strijders.”

Het duel tussen Quick Boys en Spakenburg staat voor het eerst sinds 2006-2007 weer op de agenda in de competitie. Wat betekent het duel voor jou als ex-Spakenburger?
,,Als ik heel eerlijk ben is het voor mij niet specialer dan anders. Dat leeft gewoon niet zo bij mij. Er is wel een aantal mensen die het jammer vond dat ik wegging bij Spakenburg en die zal ik nog wel even gedag zeggen.”

,,Ik ben wel benieuwd naar de sfeer. De supporters van Spakenburg zijn net zo fanatiek als die van Quick Boys. Het zijn een beetje dezelfde type supportersgroepen. Verder hoop ik gewoon dat we drie punten pakken. Dat moet ook kunnen op Nieuw Zuid. We moeten het goede gevoel van ASWH-uit (0-1 winst) doortrekken.”

Wat vind je van het huidige niveau van Quick Boys en wat verwacht je daardoor van zaterdag?
,,Het is anders dan ik gewend ben, ook vanuit het buitenland. Dat is af en toe best wel even omschakelen. Ik kom ook uit het betaalde voetbal. Maar de jongens willen echt voetballen. Ik ken Jan Zoutman ook nog uit mijn proftijd en vind hem een tactisch sterkte trainer.”

,,Verder weet ik natuurlijk niet wat voor tactiek Spakenburg gaat hanteren. Ze hebben met Kees Pier Tol een gevaarlijke spits voorin, maar ik denk dat Bentem en Arie de Vreugd hun mannetje wel staan.”

Terwijl jij je op de tribune zit te verbijten, beleeft Tim Bloemendaal op jouw plek zijn doorbraak. Bemoei jij je met zijn ontwikkeling?
,,Momenteel focus ik me echt vooral op mijn herstel. Maar Tim speelt met vertrouwen. Dat is leuk voor zo’n jongen. Ik probeer waar ik kan mijn ervaring over te brengen. Ik ben zelf ook jong geweest.”

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)