Scheveningen – Rijnsburgse Boys is een mooi affiche op zich. De nummer vier tegen de nummer zes van de Derde Divisie. Maar voor Wesley Goeman en Joël Tillema is het helemaal een bijzonder duel. Beiden speelden in het verleden voor de club die huisvest op de Houtrust. En Joël Tillema heeft er zin in: ,,Ga er heen om te winnen.”

Hallo Joël. Is dit een wedstrijd als alle andere of is Scheveningen-uit een speciale voor jou?
,,Iets anders is het wel. Ik ben er nu wel een paar jaar weg, dus het hele speciale is er wel vanaf. We hebben ze nu al een paar keer gehad sinds ik bij Rijnsburgse Boys voetbal. Maar het blijft altijd leuk om tegen oude clubs te spelen.”

Het lijkt er op alsof jullie op de weg terug zijn na de wedstrijden tegen ODIN’59 en Quick Boys…
,,We hebben nu twee wedstrijden ruim achter elkaar gewonnen. Nou ja, ODIN werd 4-2. Dat had ruimer gemoeten. Die 7-1 tegen Quick Boys was natuurlijk mooi. Vooral voor de supporters. Ik heb zelf ook genoten. Niet alleen vanwege mijn twee goals, maar ook vanwege het feestje met de supporters in de kantine.”

,,Er komen ook veel spelers terug van blessures. Ik ben zelf een tijdje geblesseerd geweest, Jeffrey Jongeneelen is weer terug, Donny Verdam. Op een gegeven moment waren er zes basisspelers geblesseerd. Dat was iets te veel van het goede. Het is zonde dat we zo’n slechte reeks hebben gehad.”

Volgens ben je inmiddels wel een publiekslieveling. Ik lees op Facebook regelmatig de zin: ‘Ti-ta-Tillema’.
,,Haha, dat is leuk om te horen, maar dat weet ik niet hoor. Ik heb ook geen Facebook, dus dat lees ik niet. Maar ik werk hard en dat wordt volgens mij wel gewaardeerd in Rijnsburg. Daarnaast heb ik het ook naar mijn zin. Vorig seizoen heb ik mijn contract met twee jaar verlengd. Het is een leuke club, met lieve mensen.”

Wat is jullie doel nu in de competitie? Een kampioenschap lijkt te ver weg.
,,Ja, een kampioenschap moet even de koelkast in. Het is vooral zaak om nu gewoon een aantal wedstrijden achter elkaar te winnen. We zijn de tweede periode goed gestart. Als we nu een mooie reeks neer kunnen zetten tot aan de winterstop, kunnen we daarna wel kijken waar we staan.”

Wat verwacht je van Scheveningen-uit?
,,Het is uit altijd een zware wedstrijd tegen Scheveningen. Dus het zal moeilijk worden. Het is leuk om weer een aantal mensen te zien. Ik heb nog met veel gasten gevoetbald die nu nog steeds bij Scheveningen spelen. Ook de trainer, John Blok, ken ik nog goed. Maar tijdens de wedstrijd speelt dat geen rol. Ik ga er heen om te winnen.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)