[slideshow_deploy id=’45842′]

Noordwijk is ijzersterk begonnen in de Derde Divisie. De ploeg van Kees Zethof heeft in de eerste vier wedstrijden tien punten behaald en wil die lijn aankomende zaterdag doortrekken tegen Hoek. Wel met de aanvoerder van vorig seizoen op de bank: Martijn le Congé. ,,Het enige wat je kan doen is keihard trainen en hopen op een kans.’’

 Hallo Martijn. Hoe verklaar je jullie uitstekende seizoensstart?
„Vorig jaar hebben we het fantastisch gedaan en we zijn eigenlijk op dezelfde voet verder gegaan. Ik denk dat de Derde Divisie ons ook wel ligt, omdat we tegen voetballende ploegen spelen. Tegen dat soort teams kunnen wij meestal ons beste spel op de mat leggen. Dat is anders dan een Smitshoek of een Nootdorp uit. Daar moet je vechtvoetbal gaan spelen op een slechte grasmat.’’

Je zit zelf op de bank. Had je dat na vorig seizoen verwacht?
„Nee, natuurlijk niet. Het is zoals het is en ik heb het te accepteren. De trainer heeft in de voorbereiding bepaalde keuzes gemaakt en daarbij helaas niet voor mij gekozen. Ieder seizoen begint iedereen weer op nul, maar ik hoopte op wat meer krediet na afgelopen voetbaljaargang.”

,,Op dit moment ben ik voor de club heel blij, maar voor mij persoonlijk is het een stuk minder. Het enige wat je kan doen is keihard trainen en hopen op een kans. Ik ben alleen niet van plan om de laatste jaren van mijn carrière te slijten op de bank.’’

Hoe ga je met deze situatie om?
„Het is mentaal heel moeilijk. Ik heb nog genoeg plezier op de trainingen. Dat is een goed teken, maar ik heb een hele andere rol dan vorig seizoen. Als je op de bank zit ben je nog wel betrokken bij het team, maar dat is toch heel anders dan dat je bij de eerste elf zit. Ik moet me uiterste best doen om te laten zien dat ik in de basis hoor.’’

Je bent later aangesloten in de voorbereiding. Heeft je dat de kop gekost?
„Dat is lastig te zeggen. Ik kan dat niet veranderen. Ik kon niet eerder op vakantie, omdat mijn kinderen nog op school zaten.  Kees (Zethof, red.) heeft voor de start van de competitie andere jongens aan het werk gezien en die hebben hem blijkbaar overtuigd.”

,,We hebben een gevarieerde selectie waarbij je als trainer uit een heleboel verschillende spelers kan kiezen. Dat is voor een coach heerlijk. Mijn nadeel is op dit moment dat het elftal uitstekend draait en er weinig reden is om te wisselen binnen het team.’’

Zaterdag spelen jullie thuis tegen Hoek. Wat weet je nog van dat team?
„Het is een lastige ploeg om tegen te spelen. In ons kampioensjaar wonnen we thuis met 3-2 en uit bleven we steken op 2-2. Ze staan heel erg georganiseerd en zijn fysiek sterk, maar daarnaast kunnen ze uitstekend voetballen. Zij zijn ook goed gestart, dus het zal een moeilijke wedstrijd worden. Hoek heeft een nieuwe trainer en haalt altijd veel spelers uit België, dus is het ook afwachten wat voor spelers je dit jaar tegenover je hebt staan.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Orange Pictures

Bekijk ook: ‘Video-voorbeschouwing: ,,Er is een goede mix aanwezig”‘

POPULAIRE BERICHTEN