In de rubriek ‘de favoriete speler van’ is het de bedoeling dat een regiotrainer zijn favoriete amateurvoetballer kiest, daarbij mogen ze geen spelers van hun eigen team noemen. In deze aflevering komt Kees Zethof aan het woord, de huidige trainer van VV Noordwijk en oud-coach van Van Nispen, Teylingen, Foreholte en SJC.


Onze rubriek ‘de favoriete speler van’ is terug van weggeweest. Dit item hadden we in de beginjaren van VIDB en was erg geliefd. Na eerst bij alle coaches uit de streek het net te hebben opgehaald, schakelden we door naar de captains. Nu beginnen we weer met de trainers.


De 58-jarige oefenmeester loopt al tientallen jaren mee in het amateurvoetbal, eerst als speler van Van Nispen en VV Noordwijk en later als trainer van meerdere clubs. Ondanks zijn eigen loopbaan – die zich in de Bollenstreek afspeelt – komt er bij de vraag naar zijn favoriete speler een opsomming met spelers die geen onderdeel uitmaken van deze regio.

”De spelers die ik ga noemen heb ik niet getraind, maar zijn gebaseerd op de wedstrijden die ik zelf heb meegemaakt als tegenstander. De keuze voor mijn favoriete speler zal ik maken uit de middenvelder van Jong Sparta ‘Delano Vianello’, Dalian Maatsen (centrale verdediger, AFC, red.), Serge Fatima (centrale verdediger HHC, red.) en Jordy Thomassen (spits, De Treffers, red.)”, vertelt Zethof.

Delano Vianello
Onlangs speelde Noordwijk tegen Jong Sparta, en van het beloftenelftal is er één speler blijven hangen bij de in Noordwijk woonachtige-trainer. “Vianello heeft een hele goede drive, bij balbezit haalt hij de bal op en verdeelt het spel, daarnaast is hij inzichtelijk heel goed en heeft een goede passing. Tegen ons was hij in de één tegen één zonder bal erg goed en wist hij op het juiste moment te vertrekken uit de rug van onze middenvelders.”

Dalian Maatsen
Een andere speler die Zethof graag ziet voetballen is Maatsen van AFC, de 29-jarige verdediger is al een aantal jaren een onbetwiste basisspeler bij AFC. ”Gebaseerd op onze wedstrijden tegen AFC, heeft Maatsen geen enkele overtreding nodig en lost hij iedere situatie voetballend op. Ik vind dat hij ook een goed overzicht heeft, lopend heel goed is en een goede timing heeft in de lucht”, stelt Zethof.

Serge Fatima
Een andere centrale verdediger die de oefenmeester – zelf voorheen ook centraal achterin opererend – aan zijn lijstje toevoegt is Serge Fatima, een kopsterke verdediger van HHC Hardenberg.

”Fatima ken ik al wat langer, vanuit de tijd al dat we met Noordwijk tegen ONS Sneek speelden. Hij heerst in de lucht, zowel aanvallend als verdedigend. Misschien opbouwend niet de beste speler, maar hij moet het vooral van zijn snelheid en fysieke aspect hebben. Hij doet het heel goed op het hoogste amateurniveau.”

Jordy Thomassen
Als de trainer uiteindelijk echt een keuze dient te maken voor de eretitel ”Favoriete speler van Kees Zethof”, dan gaat hij voor de voormalig profvoetballer Jordy Thomassen van De Treffers.

”De uiteindelijke keuze valt op Thomassen, hij stond eerst op het middenveld en nu in de spits, echt een openbaring. Ook hij heeft een hele mooie drive en staat nooit stil. Wij hebben twee fysiek sterke verdedigers, maar hij weet altijd los te komen en komt veel in scoringspositie. Door zijn goede loopacties blijft hij vaak uit een duel vandaan, een hele complete voetballer.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook (uit 2013): Favoriete speler van Kees Zethof (Foreholte): Stefan Mertens 

POPULAIRE BERICHTEN