SJC-spits Tom Duindam kondigde ruim een week geleden aan de Lageweg met ingang van komend seizoen te verruilen voor sportpark Ter Specke. Een stap die voor velen als een verrassing kwam. Niet voor Duindam (22) zelf. De clubtopscorer wil met zijn overgang naar FC Lisse een volgende stap op de voetballadder zetten. In zijn ogen is de Lissese derdedivisionist daarvoor de uitgelezen club.

Duindam, bij SJC bezig aan zijn tweede seizoen, vond al snel zijn draai bij SJC nadat hij Noordwijk had verruild voor de zwart-witte dorpsgenoot. Met 22 treffers had de aanvaller een groot aandeel in de titel die zijn ploeg vorig seizoen in de Hoofdklasse A in de wacht sleepte. Een niveau hoger staat de teller medio december inmiddels op tien treffers.

,,Mijn keuze voor FC Lisse heeft mede te maken met de goede verhalen die ik van David Verweij hoorde. David keerde dit seizoen terug op Ter Specke, na een paar jaar succesvol bij SJC te zijn geweest. FC Lisse en de spelers ken ik eigenlijk niet echt goed. Wel schat ik de begeleiding rond trainingen en de manier waarop er ook individueel getraind wordt hoger in dan bij SJC.”

,,Nadat ik de overstap naar SJC heb gemaakt ben ik echt aan spelen toegekomen.”

,,Ik wil me als spits door blijven ontwikkelen en dan is dat wel een pre voor mij. FC Lisse is naar mijn idee op dat gebied toch een stukje verder. Noem het maar professioneler. Met alle respect voor SJC overigens. Ik denk dat dit wel bij mij past. De belangrijkste reden was echter dat ik inschat dat de kans op speeltijd voor mij daar het grootst is. Natuurlijk heb ik ook aan Noordwijk gedacht. Bij die club heb ik ook een goed gevoel, maar wat dat laatste betreft, leek de kans om een vaste waarde te worden net iets minder groot.”

Stap voor stap
,,Bij Noordwijk heb ik na mijn overstap naar de A-selectie een aantal jaar vooral in het tweede gespeeld of zat ik op de bank”, vervolgt Duindam zijn verhaal. ,,Pas het laatste halfjaar voor mijn vertrek ging het een heel stuk beter. Nadat ik de overstap naar SJC heb gemaakt ben ik echt aan spelen toegekomen en ik merk nu dat zoiets nodig is om een betere voetballer te worden. Ik ben nog jong, maar om me verder te blijven ontwikkelen als voetballer moet ik blijven spelen.”

Tom Duindam omsingelt door toekomstige teamgenoten

Over de huidige voetbaljaargang is de spits uitermate goed te speken. Zeker gezien de resultaten in de afgelopen periode. ,,Het begint steeds beter te draaien. We zitten in een flow. Er staat nu echt een team. De automatismen zijn er langzaam maar zeker in geslepen en spelers zijn intussen gewend aan het niveau.”

,,Bovendien werkt iedereen keihard voor elkaar. De sfeer is daardoor uitstekend en dat kan alleen nog maar beter worden als je wekelijks resultaat boekt. Ik heb vertrouwen in de rest van het seizoen. Als wij ons handhaven is dat een prestatie die je kan vergelijken met een kampioenschap.”

Zwaarbevochten
Afgelopen zaterdag scoorde Duindam in het duel met VVOG voor de verandering nu eens niet. De spits was daar na afloop niet blij mee. ,,Dat is en blijft altijd jammer, want daar sta je nu eenmaal voor in het veld. De twee goede kansen die ik kreeg, heb ik gemist. Dat is als altijd balen”, beoordeelt Duindam zijn laatste optreden in het zwart-wit kritisch.

,,Mijn prioriteit ligt tot eind mei helemaal bij SJC. Pas na dit seizoen gaat de focus op FC Lisse.”

Nu SJC haar draai lijkt te hebben gevonden wil Duindam tot slot nog wel een verbeterpunt aanstippen waar volgens hem de nodige winst valt te behalen voor zijn ploeg. ,,Het is jammer dat we nog zoveel moeite met scoren hebben. Dat was afgelopen zaterdag tegen VVOG ook het geval. Leuk voetballen en alleen de complimenten krijgen schiet niet op. De punten tellen”, vertelt Duindam een dag na de zwaarbevochten zege op VVOG.

,,Een zwaar duel, waarin ik het flink te verduren had. Kort na afloop lag ik al op de massagetafel. Zowel op mijn dijbeen als op mijn kuit was ik flink geraakt. Gelukkig hebben we van de trainer maandagavond vrijaf gekregen voor de training. Zo heb ik een dag extra om te herstellen. De uitwedstrijd tegen Quick Boys van aanstaande zaterdag wil ik natuurlijk niet missen. Mijn prioriteit ligt tot eind mei helemaal bij SJC. Pas na dit seizoen gaat de focus op FC Lisse.”

Foto’s: Johanna Wever

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Tegen Kozakken Boys was aangenaaid. Deze was gewoon dom”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein