FC Rijnvogels heeft sinds dit seizoen een nieuwe aanvoerder. Niet Kevin Wijmer draagt zoals verwacht de aanvoerdersband, maar Ricardo de Vlugt. De 26-jarige verdediger is op dit moment een van de ervaren spelers in het team van trainer Jimmy Simons. ,,Het ging tussen Kevin (Wijmer, red.) en mij, maar hij wilde een stapje terugdoen en niet meer zo op de voorgrond treden.”

,,Al heeft Kevin in het veld nog steeds wel een belangrijke rol in de coaching. In feite zijn we met z’n tweeën aanvoerder. Ik zal alleen meer in de spotlights staan voor de buitenwereld. Tot nu toe vind ik het wel oké. Ik denk dat ik goed kan communiceren en open ben naar de trainersstaf.”

,,Het kastje geeft precies door of er afwijkingen zijn.”

De Katwijkse formatie liep afgelopen zaterdag tegen de eerste competitienederlaag aan, op eigen veld tegen de amateurs van Feyenoord (2-4). Tot op heden loopt het volgens De Vlugt nog niet zoals gewenst, ondanks vier punten uit de eerste drie duels.

,,Op de trainingen zie je onze voetballende kwaliteiten wel, maar in de wedstrijden laten we het nog niet zien. Dat komt ook wel doordat we in de eerste twee duels een rode kaart kregen. Tegen FC ‘s-Gravenzande konden we het nog uitspelen en winnen, maar tegen DFS niet. En afgelopen zaterdag was gewoon een offday.”

Met de nodige versterkingen van onder meer Quick Boys hoopt FC Rijnvogels dit seizoen mee te doen om de prijzen in de Hoofdklasse. ,,Het niveau is wel omhoog gegaan ten opzichte van vorig seizoen”, aldus De Vlugt, die nog steeds met een kastje in z’n lichaam speelt die z’n hart in de gaten houdt, nadat hij vorig jaar september ‘out’ ging op weg naar zijn werk.

,,Het is een geruststellend gevoel dat ze mij in de gaten houden vanuit het ziekenhuis.”

Pacemaker
De van Haaglandia afkomstige mandekker speelt nu zonder klachten, maar vanuit het Bronovo ziekenhuis in Den Haag houden ze hem nog altijd in de gaten. ,,Dat zal nog wel minimaal twee jaar duren. Dan mag het kastje, dat op m’n derde borstbeen zit, eruit. Voor een pacemaker was ik nog te jong.”

,,Het kastje geeft precies door of er afwijkingen zijn. Een keer in de twee à drie dagen bekijken ze dat in het ziekenhuis. Mochten er afwijkingen zijn, dan word ik direct gebeld om naar het ziekenhuis te komen. Maar tot nu toe is dat gelukkig nog niet gebeurd.”

Verder moet De Vlugt één keer in de week zijn kastje scannen met een apparaat. Ook die gegevens worden doorgestuurd naar het ziekenhuis. ,,Het gaat gelukkig goed nu. In begin voelde het kastje nog best wel gevoelig en kon ik soms niet doorvoetballen. Dan deed het ontzettend veel pijn, maar nu gaat het prima. Ik moest één keer in het half jaar naar het ziekenhuis. Dat is nu één keer in het jaar geworden, dus dat is lekker.”

De nieuwe aanvoerder van Rijnvogels maakt zich verder niet druk. ,,Het is een geruststellend gevoel dat ze mij in de gaten houden vanuit het ziekenhuis. Ik ben blij dat ik nog kan voetballen. Ik sta er gewoon lekker nuchter in.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Chadion Melfor: een man met een missie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)