De ontknoping van de Derde Divisie wordt er eentje in de categorie spannend. Bovenin gaan de prijzen verdeeld worden en ook onderin is het nog niet beslist. Voor FC Lisse ligt de focus op het mogelijke kampioenschap. ,,Je moet realistisch zijn: je bent afhankelijk, maar het is niet onmogelijk.” 

Voor de Lissenaren staat de verre uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen op het programma. Een bus met 92 fanatieke supporters reist af naar het hoge noorden om hun mannen aan te moedigen. ,,Het wordt een heel mooi weekend. Wij gaan ervan genieten”, zegt Cees Verburg, bestuurslid facilitaire zaken.

,,Stel dat we nou geen kampioen worden, dan gaan we met de supporters gewoon de kantine in zaterdag. Napraten en vooruitblikken op de nacompetitie. Dat is een ander toetje. Joh, het is gewoon genieten hier bij Lisse. Dat meen ik echt”, is Verburg nu al trots op de prestatie van het elftal.

Clichés
Het inmiddels bekende scenario van Feyenoord houden ze bij FC Lisse natuurlijk ook wel een beetje in het achterhoofd. De Rotterdammers hadden de titel al in hun bezit kunnen hebben, maar bezweken zondag onder de druk. ,,Ja, je hoopt erop. Alleen het zijn het allemaal van die clichés”, is Rik Vermeulen van mening.

,,Je kunt zeggen: Feyenoord heeft al laten zien hoe het niet moet, dus IJsselmeervogels weet hoe het wel moet. Maar vanuit onze visie kun je zo beredeneren: Feyenoord gaat over de kop en dat kan ook bij de Vogels gebeuren. Ja, wat moet je erover zeggen? De bal is rond. Ook zo’n cliché, haha.”

Verburg en Vermeulen maakten beiden het kampioenschap van FC Lisse in 2008 mee. In de video vertellen ze hoe ze dat destijds meegemaakt hebben.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)