De ontknoping van de Derde Divisie wordt er eentje in de categorie spannend. Bovenin gaan de prijzen verdeeld worden en ook onderin is het nog niet beslist. Voor FC Lisse ligt de focus op het mogelijke kampioenschap. ,,Je moet realistisch zijn: je bent afhankelijk, maar het is niet onmogelijk.” 

Voor de Lissenaren staat de verre uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen op het programma. Een bus met 92 fanatieke supporters reist af naar het hoge noorden om hun mannen aan te moedigen. ,,Het wordt een heel mooi weekend. Wij gaan ervan genieten”, zegt Cees Verburg, bestuurslid facilitaire zaken.

,,Stel dat we nou geen kampioen worden, dan gaan we met de supporters gewoon de kantine in zaterdag. Napraten en vooruitblikken op de nacompetitie. Dat is een ander toetje. Joh, het is gewoon genieten hier bij Lisse. Dat meen ik echt”, is Verburg nu al trots op de prestatie van het elftal.

Clichés
Het inmiddels bekende scenario van Feyenoord houden ze bij FC Lisse natuurlijk ook wel een beetje in het achterhoofd. De Rotterdammers hadden de titel al in hun bezit kunnen hebben, maar bezweken zondag onder de druk. ,,Ja, je hoopt erop. Alleen het zijn het allemaal van die clichés”, is Rik Vermeulen van mening.

,,Je kunt zeggen: Feyenoord heeft al laten zien hoe het niet moet, dus IJsselmeervogels weet hoe het wel moet. Maar vanuit onze visie kun je zo beredeneren: Feyenoord gaat over de kop en dat kan ook bij de Vogels gebeuren. Ja, wat moet je erover zeggen? De bal is rond. Ook zo’n cliché, haha.”

Verburg en Vermeulen maakten beiden het kampioenschap van FC Lisse in 2008 mee. In de video vertellen ze hoe ze dat destijds meegemaakt hebben.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)