Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Mike Filippo een stapje terugdoet bij FC Lisse. De 24-jarige verdediger was een populaire speler in de groep en liet met zijn Leidse humor de spelers in de kleedkamer vaak lachen. In de hoofdmacht moeten ze dat nu gaan missen. Filippo heeft een kans op zijn werk gekregen, die hij niet kon laten liggen.

Hoi Mike, het nieuws dat jij een stapje terugdoet verbaasde ons wel een beetje. Je gaat in de B-selectie voetballen, toch?
,,Klopt. Ik ga maar één keer in de week trainen en in het tweede spelen.”

Een toch wel opvallende stap. Vorig jaar oktober gaf jij in een interview bij ons aan dat je de vaste linksback van FC Lisse wilde worden. Best zonde dan nu…
,,Zeker. Ik voetbal mijn hele leven al, maar soms wordt het voetbal een bijzaak in het leven. Dat moment is bij mij nu gekomen. Bij het bedrijf waar ik werk, Stedin, een netbeheerder voor gas en elektriciteit, kwam er een vacature vrij. In die functie is het werk en voetbal moeilijk te combineren. Dat ik trouwens de vaste linksback zou gaan worden, zat er wel in. Ik heb een goed gesprek met de trainer gehad en in zijn plan van aanpak kon ik mij goed vinden. Maar goed, soms moet je keuzes maken.”

Hoe reageerde de trainer op jouw besluit?
,,In eerste instantie vond hij het jammer, maar hij begreep het wel. We hebben goede afspraken gemaakt en hij kan op mij terugvallen als hij in nood zit. De selectie is niet heel breed.”

Je hebt dus een andere mooie kans gepakt. Toch zat je wel lekker in je vel bij Lisse. Is het niet lastig om dan ineens naar de B-selectie te gaan?
,,Jawel, ik ben al vanaf de F’jes bezig met voetballen. Uiteindelijk ben ik via Quick Boys bij het FC Lisse van nu terecht gekomen. Maar de keuze die ik nu gemaakt heb, kent alleen maar pluspunten. Binnen het bedrijf waar ik werk kun je heel goed doorgroeien. Ik ga er financieel op vooruit en heb een koophuis. Nu even minderen en dan zie ik vanzelf wel weer hoe het loopt. Misschien ga ik het wel missen.”

Er zijn na de bekendmaking wel twee nieuwe spelers binnengehaald. Boyd Stevens moet jouw opvolger gaan worden. Weet je iets over hem?
,,Ik ken ze beiden niet persoonlijk. Binnenkort zal dat wel komen.”

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN