Doelman Richard de Groot verlaat FC Lisse na dit seizoen. Dat heeft de tweededivisionist maandag bekendgemaakt. De Groot begon als eerste keeper aan het seizoen, maar verloor na negen competitiewedstrijden zijn plek aan Joost Meendering.

Een verrassing is de afscheidsboodschap niet. De Groot raakte dus zijn stek kwijt aan Meendering en bovendien legde FC Lisse met Swen Verswijveren (DEM) al een andere doelman vast.

Laatste kans
VIDB had begin augustus een interview met De Groot, kort nadat hij als eerste doelman was aangewezen. Hij beschouwde FC Lise min of meer als zijn laatste kans om te slagen in de top van het amateurvoetbal. “Ik ben nu op een bepaalde leeftijd, 28 jaar, dat ik moet spelen. Voordat ik naar FC Lisse ging, heb ik mezelf afgevraagd: ga ik stoppen en op een lager niveau voetballen? Of geef ik het nog één keer een kans en ga ik mijn stinkende best doen om te laten zien wie ik ben en wat ik in huis heb?”

De Groot begon met voetballen met DIOS en was tot zijn twaalfde spits. Daarna trok hij de keepershandschoenen aan en bleek hij talent te hebben. De Groot speelde in onze regio ook twee periodes voor Katwijk en was verder ook actief voor Overbos, UVS, Purmersteijn en Kon. HFC.

Lees ook: De Groot (FC Lisse) krijgt loon naar werken: ‘Blijkt maar weer dat je nooit moet opgeven’
Check ook: FC Lisse vindt nieuwe doelman bij derdedivisionist

POPULAIRE BERICHTEN