Jeffrey Ket (25) speelde in verschillende Europese competitie; van Nederland tot België en van Roemenië tot Slowakije. In die landen kwam hij verschillende culturen tegen. Elk land een eigen identiteit. Maar hoe zit dat eigenlijk met tatoeages? Zijn die ook per per land verschillend? Zijn er trends te ontdekken? En hoe zit het bij zijn huidige club, Quick Boys?

Hi Jeffrey, de tatoeages op je arm zijn goed zichtbaar. Heb je er meer?
,,Ik heb ongeveer twaalf tatoeages. Mijn hele linkerarm staat inderdaad vol en daarnaast heb ik er nog één tussen mijn vingers en één op mijn ribben.”

Wat staat er allemaal?
,,De tatoeages op mijn arm zijn eigenlijk allemaal kleine plaatjes die één grote maken. De eerste heb ik laten zetten toen ik 19 was. Dat was een roos, net boven mijn pols, met een Engelse tekst die staat voor mij en mijn familie: ‘niet hoe problemen ontstaan, maar hoe je ze oplost.'”

,,Deze tattoo is uitgebreid met een klok in het midden van mijn arm, met daarbij de geboortedatum van mijn ouders en broertje. De klok geeft het tijdstip aan waarop ikzelf geboren ben (zie foto). Daarnaast heb ik een leeuw op mijn schouder, met daaronder twee kleine welpjes. Die staan voor mijn broertje en mij. En tot slot aan de binnenkant van mijn arm ‘Maria’. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het er mooi bij past.”

Mooi kunstwerk! Welke is het meest speciaal?
,,Ik vind familie belangrijk, dus het hele plaatje is erg speciaal. De meest bijzondere staat eigenlijk niet op mijn arm.”

Oh vertel?
,,Ik heb nog twee tatoeages op andere plekken. Eén tussen mijn vingers met ‘love’ en een tattoo van mijn zoon op mijn ribben. Dat is ook de meest recente, deze heb ik in augustus laten zetten. Daar staat zijn naam Harvey Mason en zijn geboortedatum 09-07-2018 (zie foto). Deze is het meest speciaal op dit moment. Dichtbij mijn hart.”

Deed het pijn
,,Pijn? Nee, pijn deed het niet. Wel was het gevoelig. Je ribben is voor een tatoeages nou niet een hele fijne plek. En ook de elleboog is geen pretje.”

Heb je ooit spijt gehad van een tattoo?
,,Nee, daar kan ik heel kort over zijn. Ik denk altijd heel goed na over de betekenis van de tatoeages die ik laat zetten. Daarentegen toen ik nadacht over een leeuw op mijn schouder had ik nog geen precieze datum om deze te laten zetten. Tot ik tijdens een dagje Den Bosch aan de praat raakte met een tatoeëerder op een groot evenement daar. Hij had die dag nog wel een plekje vrij.”

,,Eigenlijk geheel onverwachts heb ik daar toen die leeuw zaten letten. In plaats van een dagje shoppen werd het dus zes uur stilzitten voor een tattoo. Dat liep even anders.”

Je hebt bij verschillende clubs in het buitenland gevoetbald. Heb je ook weleens tattoos laten zetten in een ander land?
,,Nee, eigenlijk niet. Dat zou wel logisch zijn inderdaad. Alle tattoos op mijn arm heb ik bij dezelfde shop in Nederland laten zetten. Dat was wel een Colombiaanse artiest. Telt dat ook? In Slowakije was er een goede, populaire tatoeëerder. Veel jongens van AS Trenčín hebben daar wat laten zetten. Helaas was de wachttijd zes maanden en dat was voor mij geen optie.”

 Nog bepaalde trends in het buitenland die je zag bij medespelers onder de douche?
,,Niet dat ik heb kunnen ontdekken. Bij de grotere clubs zag je de armen van spelers vaak helemaal vol getatoeëerd. Misschien dat dat een trend is? Ik moet wel zeggen dat het een aantal jaar geleden, toen ik mijn eerste tatoeage nam, veel meer opviel dan nu. Tegenwoordig heeft één op de vijf een tatoeage en is het eigenlijk wel een soort normaal.”

Wat vindt je vriendin ervan?
,,Ze vindt het mooi, gelukkig. Ze vindt natuurlijk de tattoo van ons zoontje het allermooist. Daarvan heeft zij het lettertype uitgekozen. [Lachend] Dus voor die ene keer heb ik naar haar geluisterd. Zelf heeft ze een ‘infinity-teken’ met een veertje op haar pols, samen met haar zus.”

Al plannen voor een volgende tattoo?
,,Niet concreet. Ik wil het eigenlijk maar bij één arm houden, dus dan zou de volgende op een andere plek moeten komen. Maar wat ik al zei: ik wil goed nadenken over tatoeages en er moet een bepaalde gedachte achter zitten. Ik heb wel ideeën, maar nog niets op het oog op dit moment. Wie weet wanneer er ooit nog een tweede kindje komt…”

Tekst: Simone Disseldorp

Foto’s: Orange Pictures & privécollectie

Lees ook: ‘Routinier blijft Noordwijk trouw’POPULAIRE BERICHTEN