"banner

Na twintig seizoenen bij de senioren is het mooi geweest voor Frank de Groot. De 37-jarige verdediger van SV Hillegom verdedigde zeven seizoenen lang de kleuren van Concordia, acht seizoenen die van Ter Leede en zijn laatste vijf seizoenen speelde hij voor Hillegom. Maar seizoen 21 was geen optie. ,,Ik wil niet op mijn achtendertigste op de bank belanden, omdat ik het niet meer kan bijbenen.” 

Het is goed zo, voor De Groot. ,,Ik ben nu 37 jaar en op een gegeven moment is het mooi geweest”, steekt de routinier van de Hillegommers van wal. ,,Mijn carrière heeft lang genoeg geduurd. Twintig seizoenen is niet niks. Daarnaast krijgen mijn vriendin en ik binnenkort ons derde kind en ben ik trainer van die andere twee kleintjes. Als ik dan ook nog eens doorga met voetballen, houd ik heel weinig tijd over.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen