"banner

Na twintig seizoenen bij de senioren is het mooi geweest voor Frank de Groot. De 37-jarige verdediger van SV Hillegom verdedigde zeven seizoenen lang de kleuren van Concordia, acht seizoenen die van Ter Leede en zijn laatste vijf seizoenen speelde hij voor Hillegom. Maar seizoen 21 was geen optie. ,,Ik wil niet op mijn achtendertigste op de bank belanden, omdat ik het niet meer kan bijbenen.” 

Het is goed zo, voor De Groot. ,,Ik ben nu 37 jaar en op een gegeven moment is het mooi geweest”, steekt de routinier van de Hillegommers van wal. ,,Mijn carrière heeft lang genoeg geduurd. Twintig seizoenen is niet niks. Daarnaast krijgen mijn vriendin en ik binnenkort ons derde kind en ben ik trainer van die andere twee kleintjes. Als ik dan ook nog eens doorga met voetballen, houd ik heel weinig tijd over.”

Gebruik je de app? Klik dan hier


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda