Marcel IJzendoorn wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Foreholte. Dat maakte de Voorhoutse tweedeklasser donderdagavond bekend. IJzendoorn wordt de opvolger van Kees Zethof, die naar SJC vertrekt. IJzendoorn was de afgelopen elf jaar actief bij VVSB: eerst als doelman en sinds 2009 als assistent-trainer. Hij stond tweemaal als interim-coach voor de groep.

Eerder donderdag maakte VVSB al bekend dat IJzendoorn (op de foto links) de Noordwijkerhoutse club gaat verlaten. De topklasser gaat terug van vier naar drie trainers voor de selectie, waardoor IJzendoorns takenpakket niet meer met zijn ambities overeen zou komen. Bij Foreholte krijgt de ambitieuze Leidenaar de kans om op eigen benen te staan. ,,IJzendoorn past volgens de technische commissie meer dan uitstekend in het profiel dat zij voor Foreholte voor ogen had”, meldt de club.

IJzendoorn keepte bij RCL, Lugdunum, Roodenburg, Rijnsburgse Boys, Scheveningen en sloot in 2009 zijn loopbaan af bij VVSB. Op de Boekhorst ging hij direct als assistent-coach en trainer van het tweede aan de slag.

De afgelopen jaren richtte IJzendoorn zich volledig op zijn rol als assistent en stond dus, zoals gezegd, tweemaal als interim-coach voor de groep. In 2009 na het vertrek van John Blok deed hij dat samen met Jan van den Berg. Vorig seizoen nam IJzendoorn zelf de honneurs waar na het ontslag van Stefan Roodakkers. Na een knappe reeks wisten de paarsgelen zich onder zijn leiding veilig te spelen.

Foreholte hoopt volgend seizoen onder IJzendoorn nog steeds in de tweede klasse actief te zijn. De promovendus staat momenteel elfde, een plek die aan het einde van het seizoen tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden verplicht.

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN