Waterdrager en aanvoerder bij Ter Leede, Mike Boelee, heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg het gaat redden in de return tegen ODIN’59 voor een plek in de Derde Divisie. Het kan na de heenwedstrijd nog alle kanten op voor de ploeg van Henk Wisman. Op de Roodemolen werd het 1-1.

Voor Ter Leede scoorde Marc de Kruys de gelijkmaker na rust. Boelee nam zoals gewoonlijk weer de regie in handen en zwoegde en sleurde dat het een lieve lust was. Het leek erop dat zijn ploeg slapjes aan het duel begon, maar de captain had daar wel een verklaring voor.

 ,,Zij zetten vanaf de aftrap heel veel druk. Daar hadden wij moeite mee. En dan hebben ze het geluk dat ze snel de leiding nemen. Na een kleine twintig minuten komen wij er veel beter in en creëren we een aantal goede kansen. Als je er voor de rust twee inschiet, ga je toch lekkerder de tweede helft in”, vatte hij het eerste bedrijf samen.

Hitte
Ook de hitte op het kunstgrasveld deed een behoorlijke duit in het zakje. ,,Hoe je het ook wendt of keert, je zult toch in deze hitte je krachten moeten doceren. En dat is jammer omdat je daarom niet honderd procent druk vooruit kan geven. Dat konden wij in de tweede helft zien bij onze tegenstander. Een paar van hun spelers zat er behoorlijk doorheen. Jammer dat we daar niet van konden profiteren. Ik hoop dat het volgende week iets minder warm is en dat we gewoon weer ons spel kunnen spelen.”

Boelee was over het resultaat niet teleurgesteld. ,,We komen te snel op een 0-1 achterstand en dat was een behoorlijke tegenvaller. In de rust hebben we afgesproken weer ons oude spelletje op te pakken. Volle bak vooruit en een-op-een over het hele veld. Kijk, dan moet je wel je duels gaan winnen en en kan je niet verzaken. Dat spelletje ligt mij zeker wel. Dat heeft ons toch een goed resultaat opgeleverd en daar ben ik ontzettend blij mee. In de tweede helft zag je weer hoe goed Ter Leede kan voetballen. Aan de andere kant moet je gewoon dit punt koesteren.”

Mentaal sterk
De dreun van het mislopen van de titel lijkt alweer lang geleden. ,,Natuurlijk hebben we een tik gekregen”, erkent Boelee. ,,Uit tegen Staphorst wisten we vervolgens de schade te beperken tot 2-0. We hebben het in de thuiswedstrijd mentaal zo goed opgepakt. Echt heel knap. Daarom moeten we zaterdag alles uit onze lichamen persen om dat ticket binnen te halen. Als het dan niet lukt, kun je altijd zeggen dat je er alles aan hebt gedaan. Maar ik heb er zelf alle vertrouwen in dat we het gaan redden en volgend seizoen in de Derde Divisie spelen.”

De aanvoerder was tenslotte niet vies van een geintje en gaf lachend ook nog even een opdracht mee aan medespeler Marc de Kruys. ,,Natuurlijk gaan we het redden. Als Marc zijn goede bril opzet, schiet hij er drie in.”

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN