Hij kwam, hij zag, hij overwon: Jeroen Hessing. De verdediger maakte in december bekend terug te keren bij Rijnsburgse Boys, nadat hij deze zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen. Een maand flink trainen werd vorige week al beloond met een basisplaats tegen SV Huizen. En Rijnsburg won, met Hessing in een bescheiden hoofdrol.

Hij had keihard getraind vanaf begin december. Maar dat hij zo snel zou gaan, had zelfs Hessing niet verwacht. ,,Na het bekendmaken van mijn rentree ben ik weer gaan trainen. Ik heb hard mijn best gedaan. Het nadeel was alleen dat ik niet veel samen met de groep kon trainen in verband met de winterstop. Eind december heb ik een paar groepssessies meegedaan. In januari ben ik natuurlijk wel weer meteen mee gaan doen.”

De basisplek tegen Huizen kwam eigenlijk uit de lucht vallen. In eerste instantie zou Roderick Gielisse vanaf de aftrap spelen, maar de verdediger van Rijnsburgse Boys kwam te laat. En toen lag de weg vrij voor de terugkerende Hessing. ,,Eigenlijk was het dus toeval. Maar ik denk dat ik mijn mentaliteit mee heb”, is de verdediger cryptisch.

“Was het wel fair naar de groep toe?”

Eerlijkheid gebiedt Hessing te zeggen dat hij nog niet honderd procent wedstrijdfit aan de tweede seizoenshelft was begonnen. Dat is natuurlijk niet gek voor iemand die al een ruim een half jaar geen wedstrijd meer op niveau had gespeeld, maar het maakt zijn volle negentig minuten tegen Huizen misschien wel extra bijzonder.

,,Het was niet ideaal. Ik achtte mezelf er eigenlijk nog niet fit genoeg voor. En was het wel fair naar de groep toe? Ik bedoel, ik ben er net weer bij en ik pakte gelijk een basisplek. Dat was misschien wel iets te snel. En ik merkte tijdens de wedstrijd wel dat het steeds zwaarder werd. Maar dat ik conditioneel nog niet alles aan kan maak ik goed met mijn mentaliteit. Ik blijf altijd doorgaan.”

Waardering
Maar begrijp de teruggekeerde Hessing niet verkeerd. Hij was maar wat blij dat hij weer kon voetballen. Terug op het geliefde veld. Terug bij zijn Rijnsburgse Boys. En hij voelt zich gelijk gewaardeerd. ,,De trainer ziet me. Blijkbaar ben ik niet de achttiende of negentiende man.” Daarnaast toonde de verdediger gelijk zijn waarde met een assist op Joel Tillema bij de 1-2 in de absolute slotfase in het uitduel bij Huizen.

,,Dat is misschien een beetje mijn geluk”, blijft de voetballer bescheiden. ,,Ik kopte de bal in de laatste minuut naar Joel, die ons uiteindelijk naar de overwinning schoot. Ach ja, ik sta er wel. Met de drie punten blijven we goed meedoen in de competitie, met zeven punten achterstand nu nog op FC Lisse.”

De komende weken zijn daarom belangrijk voor de ‘Uien’. Blijft Rijnsburg bovenin meedoen? Zit er misschien nog een periodekampioenschap in voor de ploeg van Pieter Mulders? De wedstrijd van zaterdag tegen IJsselmeervogels is afgelast, een week later staat de kraker tegen FC Lisse nog wel op het programma.

Topduels
Het zijn wedstrijden waar Hessing het voor doet. Met alle respect voor de mindere goden in de Derde Divisie, maar duels tegen bijvoorbeeld FC Lisse en IJsselmeervogels maken voor de verdediger het verschil. ,,In de Topklasse hadden we vaker van zulke duels. Maar met de afsplitsing van de Tweede- en Derde Divisie zijn er iets minder mooie wedstrijden voor ons over gebleven. Maar goed aan het eind van de rit zijn alle potten even belangrijk.”

,,Wij kunnen hem gewoon goed gebruiken. Zo kijk ik er naar.”

Tot slot wil de gedreven voetballer nog wel even terugkomen op een roerige week voor de Rijnsburgers. De club stond vol in de aandacht na het aantrekken van Giovialli Serbony. De aanvaller die bij VVSB werd weggestuurd. Hessing denkt er het zijne van.

,,Voor ons is hij een prima speler. Ik ken de verhalen verder niet. Boeiend. Wij kunnen hem gewoon goed gebruiken. Zo kijk ik er naar. Ik kijk niet naar het verleden van een speler. Ik kijk naar wat hij voor ons kan doen en dat is indrukwekkend. Hij traint al mee en Serbony is echt beresterk. Een prima voetballer.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen