,,Eigenlijk valt alles nu op z’n plek en komen meerdere factoren samen.” Deze uitspraak van FC Rijnvogels-trainer Jimmy Simons had een korte samenvatting kunnen zijn van een ruim half uur durend gesprek. Een gesprek met Simons is boeiend en amusant. Hoe komt het dat de hoofdklasser de laatste weken zo goed draait? Is het echt dat alles ‘ineens’ op z’n plek valt? 

De prestaties van de FC Rijnvogels springen de laatste weken in het oog, want de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen. Daarmee kreeg de derde periode automatisch een kick-start. In die vijf wedstrijden werd er bovendien vijftien keer gescoord en daarmee lijkt het erop dat het beoogde plaatje van Simons eindelijk klopt. Hetgeen wat hij met zijn elftal wilde bereiken – aanvallend voetbal spelen op een resultaatgerichte manier – is eindelijk terug te zien op De Kooltuin.

Proces
Dat het zo lang duurde voordat het vertoonde spel en de resultaten samengingen, had volgens de oefenmeester dan ook te maken met het aantal nieuwelingen. Niet voor niets nam de oud-trainer van sv Hoofddorp vaak het woord ‘proces’ in de mond. Voor hem telde het proces niet als een excuus, maar was het gewoon de waarheid.

Gebruik je de app? Klik dan hier!

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels