Gehuldigd voor aanvang, bejubeld na afloop. Dat overkwam Boyd Stevens op een bijzonder winderig Ter Specke tegen Barendrecht. De FC Lisse-verdediger eiste in zijn honderdste duel in het geel-blauw de absolute hoofdrol voor zich op door in de voorlaatste minuut de enige en daarmee winnende treffer van de middag voor zijn rekening te nemen.

FC Lisse en Barendrecht, respectievelijk de nummers vijf en zes van de Derde Divisie, hadden het knap lastig met de wind en de matige grasmat, in een duel waarin de aansluiting met de top vier op het spel stond. Daarnaast speelde op de achtergrond nog een ander belang mee: Barendrecht, dat samen met GOES koploper is in de strijd om de tweede periodetitel, diende ook om die reden te winnen. Dat gold overigens ook voor de thuisploeg die met drie punten achterstand op de ploeg van Jack van den Berg eveneens uitzicht heeft op deze prijs. Ingrediënten voldoende voor een lekker potje voetbal. De praktijk bleek deze zaterdagmiddag echter weerbarstiger.

Typische 0-0
Jubilaris Stevens beaamde dat volmondig. ,,Door de grote hoeveelheid regen was het natuurgras bijzonder zwaar. Goed voetbal was daarbij eigenlijk niet mogelijk. Daarnaast speelde de wind een negatieve rol. Wij moesten het voor rust met twee mogelijkheden doen. Onze doelman, Erik Cummins, hield ons voor de thee in de race door een bal die door de wind werd gedragen met de vingertoppen tot corner te verwerken. Dat is zo’n beetje wel het verhaal van de eerste helft.”

Noordhoff en Köylü bespringen Stevens na z’n late goal

Ook na de doelwisseling kwam het duel maar nauwelijks op gang. Al snel moest Cummins zich opnieuw strekken, terwijl dezelfde doelman met nog een kwart wedstrijd te gaan een inzet van Barendrecht-spits Peter de Lange maar net naast zijn doel zag verdwijnen. Stevens: ,,Zo werd het eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd, mede omdat het bij ons ook niet lukte om echt gevaarlijk te worden. Als het laatste fluitsignaal in zo’n wedstrijd in het zicht komt, leg je je daar dan al een beetje bij neer.”

,,Het winnende doelpunt, in uitgerekend mijn honderdste wedstrijd voor FC Lisse, blijft wel even hangen.”

Toch kreeg het duel in de subtop van de Derde Divisie alsnog een winnaar. Daar moest overigens wel een vrije trap op de rand van de Barendrecht-zestien aan te pas komen. Specialist Stevens, hij trapte in het verleden in een dergelijke situatie al eerder vijf maal raak voor FC Lisse, promoveerde dit buitenkansje in de voorlaatste minuut tot de winnende treffer. Het werd nog even spannend nadat Barendrecht zich na de 1-0 plotseling oprichtte en zowaar een aantal kansen wist te creëren. Met dank aan opnieuw Cummins bleven de punten daardoor op Ter Specke.

B​etere tijden
Ondanks de 1-0 overwinning, waarbij de winnende treffer via de Barendrecht-muur van zijn voet kwam, was het volgens de doelpuntenmaker verder een duel om snel te vergeten. Stevens: ,,Qua voetbal in ieder geval. Het winnende doelpunt, in uitgerekend mijn honderdste wedstrijd voor FC Lisse, blijft wel even hangen. Er komen vanaf nu hopelijk betere tijden aan wat het weer betreft. Dan kunnen we wel laten zien dat we over een goede ploeg beschikken die ook goed voetbal kan laten zien. Er staat nu een team dat kan bogen op stabiliteit. Het was nu niet goed en draaide uit op vechtvoetbal. Als je dan op de valreep wint, is dat wel heel lekker.”

FC Lisse – Barendrecht 1-0 (0-0) 88. Stevens 1-0

FC Lisse: Cummins, Verweij, Stevens, Rauws, Perez Stoof, Siali (81. Tarani), Noordhoff, Klijbroek, Zwetsloot (73. Köylü), Duindam (90. Iliohan), Adouch

Foto’s: Hubert Habers

Samenvatting FC Lisse – Barendrecht (Beelden: FC Lisse TV)