,,Doen jullie niet meer aan die taarten?”, vraagt Leonard Hoek met een grote glimlach op z’n mond. ,,Maar dit is prima hoor”, houdt de Katwijkse trainer de beker in z’n rechterhand omhoog. Met zijn JO-13 van Quick Boys won hij eerder op de dag het Horesca Horecavo ZaalCup 2018 door in de finale het Rotterdamse MPure18 te verslaan. ,,Anders ‘mot’ ik die taart toch zelf opvrèèèten”, klinkt het in lekker plat-Katwijks er achteraan.

Hoek kwam naar Noordwijk en zag het dat het goed was. Met een paar jongens die al midden in hun groeispurt zat, bleek hij van begin af aan met z’n team één van de favorieten. Maar na enkele ruime overwinningen in de poulefase, kregen de blauw-witten het in de knock-outfase steeds lastiger.

Maar niemand kon zijn ploeg verslaan en dus kon er bij Hoek na afloop zelf ook wel een glimlach vanaf. ,,Die gasten hebben het naar hun zin gehad, maar toegegeven, dat hangt ook wel samen met het resultaat. Wat dat betreft ben ik blij. En in de winterstop is dit een prima alternatief voor. Stiekem heeft het veld bij mij toch nog wel de voorkeur”, knipoogt hij er achteraan.

De stemming is goed in het Katwijkse kamp. Later op de dag zouden de iets oudere Katwijkse clubgenoten ook de sterkste blijken in de JO-15. En dus kleurde de eerste dag van het Horeseca Horecavo Zaalcup 2018 een beetje blauw-wit. ,,Het is gaaf dat we wonnen, maar ik miste Katwijk in onze leeftijdscategorie wel. Winnen is mooi, maar dan zonder Katwijk ertussen, voelt toch alsof het niet helemaal af is.”

MPure18
Uiteindelijk bleken de jongens van MPure18 uit Rotterdam de moeilijkste concurrent. ,,Fanatieke jochies hoor, uit Rotterdam. Ook beetje uitdagend, maar dat vind ik wel mooi. Dat hoort erbij. Leren mijn jongens ook weer van.” Vanuit het MPure kwam reageerde één van de pupillen minder enthousiast. ,,Tweede worden is niet leuk. Ik had eerste willen worden.”

,,We hebben mooi voetbal laten zien. En het gaat om het plezier van de jongens. Dat is gelukt.”

Trainer Marlon Dandare, van MPure18 kon zijn emoties iets meer een plek geven. ,,We hebben mooi voetbal laten zien. En het gaat om het plezier van de jongens. Dat is gelukt. Jammer dat we uiteindelijk met penalty’s hebben verloren, maar hé, dat kan gebeuren.”

Later zouden enkele van zijn pupillen ook bij de onder-15 mee gaan doen. Daar bleek het niveauverschil wel iets groter en behaalden de Rotterdamse jongens geen podiumplek. Ook hier stond Quick Boys in de finale, won die ook, maar liet juist ook een speler van Lisse zijn balgevoel zien.

Spelverdeler
Leroy Molenaar had de bal aan een touwtje en verdeelde met speels gemak het spel van zijn team. Z’n ploeg leek lang op weg naar de eindoverwinning maar zag via een vrije trap de enige goal van de wedstrijd juist over de eigen doellijn rollen. ,,Niet helemaal verdiend, vond ik. En dan ook nog een beetje via en klutsgoaltje. Jammer dat we niet hebben gewonnen.”

Molenaar doet zelf op het veld al mee met zijn 15-jarige teamgenoten, terwijl hij zelf veertien is. ,,Dat vind ik wel leuk eigenlijk. Ik ben zelf middenvelder en probeer het spel een beetje te verdelen.” Met het jonge ventje lijkt Lisse in de eigen gelederen weer een groeibriljantje te hebben. Hij liep ook al stage bij betaald voetbal organisaties, maar nog zonder succes.

Bij de Meiden Onder-15 (MO-13) bleken de meisjes van SJC het sterkste. In een geheel zwart-wit gekleurde finale won SJC 2 van SJC 1. Zo kregen de winnaars op dag één van de Horesca Horecavo Zaalcup 2018 vooral een dubbelgekleurd tintje.

*In het weekend volgt er nog een uitgebreider interview met de jonge Leroy Molenaar van FC Lisse

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Rotterdamse voetballers baren opzien met maskers: ,,Wilden een ludieke actie doen”‘POPULAIRE BERICHTEN