Op de veelbesproken vergadering tussen de KNVB en clubs uit de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse is besloten dat er de komende twee jaar geen extra instroom van beloftenteams plaatsvindt. Dat laten diverse aanwezige regiovoorzitters aan VIDB weten. 

De KNVB wilde eigenlijk vanaf het seizoen 2018-2019 acht beloftenteams (twee in Derde Divisie en zes in Hoofdklasse) aan de voetbalpiramide toevoegen. Het amateurvoetbal kwam daar massaal tegen in opstand en wenst een volledige uitstroom van tweede elftallen van profclubs. De KNVB gaat zich nu herberaden over de situatie met de beloften.

Terug naar de tekentafel
,,De plannen moeten terug naar de tekentafel en de bondsvergadering”, reageert Lisse-voorzitter Leon Annokkee, woordvoerder van het pact van 6 dat met een brandbrief de opstand in gang bracht.

VVSB-preses Arjan Broekhof toont zich eveneens content: ,,So far, so good”, laat hij weten.

UPDATE. 20.25

Ook de KNVB heeft een officieel statement naar buiten gebracht na de vergadering in Zeist. De bond blijft hameren op een besluit waarmee zowel de amateur- als de betaaldvoetbalclubs kunnen leven. Hoe lang het gaat duren totdat er een nieuw plan op tafel ligt, kan men nog niet zeggen. De huidige stand van zaken wordt in ieder geval aan de bondsvergadering gerapporteerd.

De bond liet eerder deze avond weten dat de competitieschema van de Tweede en Derde Divisie woensdagavond nog niet bekend wordt gemaakt, vanwege de commotie die is ontstaan na het bekend maken van de indeling. In de zaterdag-variant van de Derde Divisie zitten vijf beloftenteams.

 

Lees ook: Verdeeldheid bij regiohoofdklassers over plannen KNVB

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)