Sommige assistent-trainers zien het bijstaan van een hoofdcoach als een opstapje om uiteindelijk zelf als eindverantwoordelijke te kunnen fungeren. Voor FC Lisse-man Arno Lancel ligt dat anders. De Leidenaar is volledig in zijn element als rechterhand, nu van Robbert de Ruiter, en ambieert geen rol als hoofdtrainer. ,,Nee, totaal niet. Ik heb alweer bijgetekend voor mijn twaalfde seizoen. Ik vind het best zo als assistent.”

Zaterdag tegen ASWH (1-0) zwaaide Lancel eenmalig de scepter vanwege de schorsing van Robbert de Ruiter. En daar genoot hij desondanks met volle teugen van. ,,Ik vind ook dat je dat moet doen.” En dan een klein voorbehoud: ,,Het is onwijs leuk, maar alleen als je drie punten pakt. Ga je met 0-5 de bietenbrug op, dan is het heel wat anders. Maar nu is het prachtig. Voor mij was het overigens niet nieuw. Ik heb het vorig jaar ook meegemaakt tegen Capelle. Toen pakten we een puntje.”

Niek Oosterlee
Lancel streek ruim een decennium geleden op Ter Specke neer en de kans is groot dat hij oud wordt bij FC Lisse. ,,Twaalf jaar geleden ben ik met mijn kameraad Niek Oosterlee meegekomen. Niek ging op gegeven moment naar Rijnsburgse Boys en ik ben gebleven. Dat is het verhaal.”

Een beslissing die hem geen windeieren legde. Lancel is een gewaardeerd mens en gerespecteerd lid van de technische staf. ,,Het ligt er ook aan hoe je er zelf instaat”, reageert hij op de vraag waarom hij zo op zijn plek is bij de koploper van de Derde Divisie. ,,Ik ben heel sociaal en Lisse is ook een sociale club.”

En dan grijnzend tot slot: ,,Misschien dat als ik straks heel oud ben en in een rolstoel zit, de club dan zegt: ‘we nemen iemand anders’. Maar voorlopig ga ik hier niet weg. Ik heb het nog onwijs naar mijn zin.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)