Katwijk-spits Marciano Mengerink blijft leider in het Mployment topscorersklassement. Dankzij z’n twee goals tegen Jong Sparta loopt hij zelfs uit op de concurrentie, maar het meest in het oog springend zijn twee voetballers die de top tien zijn gestormd.

De Amsterdamse spits blijft dus behoorlijk op dreef. Ondanks de 3-2 nederlaag bij Jong Sparta Rotterdam, komt Mengerink nu op een voorlopig seizoenstotaal van 13 goals. Daarmee loopt hij flink uit op de concurrentie, want nummer twee Tjeerd Westdijk (Noordwijk) kwam niet tot scoren tegen RVVH (0-2 winst).

SJC-spits Tom Duindam deed dat wel met zijn tiende competitietreffer van het seizoen, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Westdijk. De achterstand voor beide aanvallers op Mengerink ,bedraagt nu al zes punten in het algemeen klassement. De achtervolgers op de top drie, Joël Tillema van Rijnsburgse Boys en Yordi Teijsse van Quick Boys, wisten opnieuw het net niet te vinden voor hun club.

Dat was allemaal in het voordeel van Jeffrey Bok (Ter Leede) en Emiel Wendt (Noordwijk), die wel een doelpuntje aan hun totaal toevoegden. Beiden haalden Teijsse in en staan nu gedeeld vijfde met zeven competitiedoelpunten.

Van Nispen-duo
Nieuwe, opvallende namen in de top tien zijn Jon-Joost Cornelissens en Ivo van der Vlugt. Het duo van het makkelijk scorende Van Nispen (zat.) scoorde afgelopen zaterdag tegen Zwammerdam (1-6 winst) allebei twee doelpunten. Plek negen en tien is het resultaat voor de aanvallers van de derdeklasser uit De Zilk. Het gaat ten kosten van Mo el Osrouti (VVSB) en Ian van Otterlo (Ter Leede)

Benieuwd op welke plek jij staat? Bekijk het algemeen Mployment topscorersklassement.

Zo zit de puntentelling exact in elkaar:

Competitie
Zwaarte
Duels
Rekenfactor
Tweede Divisie
2
34
1,53
Derde Divisie
1,8
34
1,38
Hoofdklasse
1,6
30
1,39
Eerste Klasse
1,4
26
1,4
Tweede Klasse
1,2
26
1,2
Derde Klasse
1,0
26
1,0

POPULAIRE BERICHTEN